D.I.C. Veritas

Jutarnji list, 31.07.2020, Pupovac: ‘Nitko u Knin i Grubore ne ide da bi više ikome stvarao bol. Neki se toga boje‘

Najavljeni odlazak Borisa Miloševića na obljetnicu Oluje Pupovac je opisao kao “dio puta koji će sigurno potrajati i nakon Knina”

Gostujući u Dnevniku Nove TV, predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac rekao je da je zastupnica SDSS-a Anja Šimpraga sama poželjela ispričati svoj doživljaj iz Oluje. “To je bila njezina želja, ona je ispričala svoj doživljaj, kao što bih ga mogao ja ispričati ili netko drugi”, rekao je Pupovac za Dnevnik Nove TV.

Najavljeni odlazak potpredsjednika Vlade RH Borisa Miloševića na obljetnicu Oluje u Knin Pupovac je opisao kao “dio puta koji će sigurno potrajati i nakon Knina”.

Na pitanje što bi Pupovčev odlazak u Knin značilo i kakvu bi to poruku poslali, on je rekao da će u ponedjeljak biti u Dvoru na Uni na komemoraciji. ”Moj posao je stvaranje mostova, da se iskustva između Srbije i Hrvatske počnu mijenjati”, rekao je i dodao: “Iza Miloševićeva odlaska u Knin i odlaska Tome Medveda u Grubore bit će i drugih odlazaka.”

“Važno je da svi shvate, i Hrvati i Srbi, da nitko tamo ne ide da bi više ikome stvarao bol. Ima ljudi koji se toga boje. Boris Milošević ide s mnogo značajnijim ciljem, a to je da se počnu poštovati međusobne žrtve i počne stvarati kultura mira”, rekao je Pupovac.

Predsjednik SDSS-a rekao je da su i ministar branitelja Tomo Medved i predsjednik države Zoran Milanović potvrdili svoj dolazak u Grubore.

Na pitanje može li Aleksandar Vučić i dalje govoriti što će Srbi u Hrvatskoj raditi, Pupovac odgovara: ”Najvažnije je da ovakva traumatska iskustva ne budu razlog za daljnje kopanje rovova”, rekao je.

Kada je riječ o govoru koji će general Ante Gotovina održati na obljetnici Oluje, Pupovac je rekao da je ”general Gotovina bio zadnji koji je rekao okrenimo se budućnosti”. ”Nažalost, mnogi u politici nisu ga poslušali”, kaže Pupovac.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.