D.I.C. Veritas

Jutarnji list, Hina, 20.07.2019, KELEMINEC OKUPIO ŠAČICU EKSTREMISTA NA MITINGU U ZAGREBU Pred prostorije SNV-a došli noseći transparent s natpisom ‘Krvavi Srb’

Predsjednik Autohtone – Hrvatske stranka prava (A-HSP) Dražen Keleminec pozvao je u subotu vlast da zabrani okupljanje u Srbu gdje svake godine Srpsko narodno vijeće, Savez antifašističkih boraca i općina Gračac obilježavaju dan ustanka naroda Hrvatske.

„Deset godina borimo se protiv laži da ne postane istina, deset godina odlazimo u Srb i ove godine ponovno ćemo otići”, rekao je Keleminec na prosvjedu u Zagrebu na kojem se uz 15-ak članova stranke okupilo tek poneki građanin.

Zagreb: Protest A-HSP ispred prostorija SNV, 19.7.2019. Foto: Jutarnji list Zeljko Puhovski, CROPIX

Keleminec, koji svake godine u Srbu organizira prosvjed, nazvao je okupljanje u Srbu u povodu dana ustanka 27. srpnja četničkim dernekom.

 „Zar moramo doživljavati da oni koji su bili agresori i koji su ubijali da oni vladaju danas u Hrvatskoj i diktiraju progon prema hrvatskim braniteljima”, upitao je.

Za predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca rekao je da drži vlast premijeru Andreju Plenkoviću kao što će sutra SDP-u.

Članovi stranke imali su razvijen transparent s natpisom „Krvavi Srb”.

U bivšoj jugoslavenskoj državi, 27. srpnja službeno se slavio kao Dan ustanka naroda Hrvatske, nakon osamostaljenja Hrvatske taj je praznik ukinut, državni blagdan je Dan antifašističke borbe, koji se slavi 22. lipnja u spomen na osnutak Prvoga sisačkog partizanskog odreda i početka organizirane antifašističke borbe u Hrvatskoj.

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.