D.I.C. Veritas

Jutarnji list, Hina, 28.09.2019, PUPOVAC O NAPADIMA IZ HVIDRE ‘Neka radi svatko što misli da treba i neka sude svakome kome misle da treba suditi, a meni na prvom mjestu’

Predsjednik SDSS-a Milorad Pulovac izjavio je u subotu u Varivodama, vezano za zahtjeve Hvidre i podnošenje kaznene prijave protiv njega, kako nema poseban komentar, dodavši “neka sude svakome kome misle da treba suditi, a meni na prvom mjestu”.

Pupovac je danas u selima Varivode i Gošić nazočio vjerskom obredu i komemoraciji u organizaciji Srpskog narodnog vijeća (SNV) i općine Kistanje, za 16 poginulih i ubijenih srpskih civila krajem kolovoza i rujna 1995. godine, nakon Vojno-redarstvene operacije Oluja i oslobađanja hrvatskih okupiranih područja.

Upitan da komentira podnošenje kaznene prijave udruge Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR) Državnom odvjetništvu RH (DORH) zbog njegovih nedavnih izjava kojima je današnju Republiku Hrvatsku usporedio s NDH, te zahtjeva da se razvrgne koalicija, rekao je kako na to nema komentara, ali da svatko radi ono što misli da treba raditi.

“Rekao sam vam da nemam komentara na to”, istaknuo je Pupovac, dodavši: “Neka sude svakome kome misle da treba suditi, a meni na prvom mjestu. Ja sam taj kojem treba prvome i zadnjem suditi. Toga sam svjestan. I neka sude, kako god žele”, kazao je Pupovac.

Novinari su ga pitali i je li zadovoljan suradnjom s premijerom Andrejom Plenkovićem, na što je kazao da današnji događaj nije mjesto za to već je mjesto za sjećanje i komemoriranje.

Pupovac je dodao kako poziva “one koji traže da se pokrene postupak protiv njega”, što, kako kaže, podržava, neka pozovu državu i da se “sudi onima koji su počinili zločine u Varivodama i brojnim drugim mjestima. Ali i da sude ratne zločine, zločine u privatizaciji, zločine profiterstva i zločine pljačke koji se u Hrvatskoj događa i danas”.

Na komemoraciji žrtvama u Varivodama je govorio predsjednik SNV-a Boris Milošević, rekavši da su srpske žrtve nastradale više od 50 dana nakon Oluje. Tih 50 dana su preživljavali i proživljavali strahove s obzirom da nije bilo dana da netko nije ušao u selo i maltretirao ih, ustvrdio je. Rekao je i kako su na pragove svojih domova stavili bijele krpe da bi se predali iako nisu imali oružja, no to ih nije spasilo.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.