D.I.C. Veritas

Jutarnji list, Hina, 29.07.2019, Knin: Pripreme za proslavu 24. obljetnice Oluje teku po planu

Pripreme za proslavu 24. obljetnice vojno-redarstvene operacije “Oluje” teku po planu i u završnoj su fazi, a središnja svečanost tradicionalno će se održati 5. kolovoza na Kninskoj tvrđavi, rečeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare Organizacijskog odbora te obljetnice u Kninu.

Taj se dan slavi i kao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

Predsjednik Organizacijskog odbora, državni tajnik Ministarstva obrane Tomislav Ivić je rekao kako su u sklopu priprema na terenu predstavnici triju ministarstva – obrane, unutarnjih poslova i branitelja, zatim Ureda predsjednice i Hrvatskoga sabora te Grada Knina, koji koordiniraju pripreme kako bi se dostojanstveno i primjereno obilježila ta obljetnica.

“Na Kninskoj tvrđavi već tradicionalno (5. kolovoza) će se podići državna zastava, a prigodan letački program izvest će akrobatska grupa Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva ‘Krila Oluje', koja upravo ove godine obilježava 15 godina od okupljanja prve postave pilota”, dodao je Ivić.

Pozvao je Kninjane i građane iz svih krajeva Hrvatske da dođu u Zvonimirov grad kako bi dostojanstveno i ponosno proslavili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 24. obljetnicu vojno-redarstvene operacije “Oluje”.

“Pozivam sve one kojima je Hrvatska na srcu da 5. kolovoza dođu u što većem broju u Knin da zajednički proslavimo jedan od najvećih državnih blagdana u Republici Hrvatskoj”, istaknuo je Ivić.

Dodao je kako je Hrvatska vojska uključena u organizaciju i logističku potporu.

Čelnik Provedbenog stožera, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general bojnik Siniša Jurković je rekao da su snage tog stožera, u koji su uključeni pripadnici Hrvatske vojske, policije, vatrogasaca te ostale državne službe i službe Grada Knina, stavljene u punu operativnu funkciju.

“Sve aktivnosti provode se u skladu s propisanim planom i programom i spremni smo za proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 24. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluje”, izvijestio je general Jurković.

Državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja Ivan Vukić najavio je da će proslava ovogodišnje obljetnice početi revijom filmova o Domovinskom ratu, koja će se održati u organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja. Revija će se otvoriti u subotu, 3. kolovoza u 19 sati u podnožju Kninske tvrđave uz rijeku Krku, a bude li loše vrijeme, u Domu Hrvatske vojske u Kninu. Za 4. kolovoza najavio je revijalne nogometne utakmice na kojima će sudjelovati Hrvatska vojska, predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, djeca poginulih hrvatskih branitelja s ekipom “Ponosni sinovi”, NK Dinara te veterani Dinama, Hajduka, Osijeka i Rijeke.

Zamjenik glavnog ravnatelja policije Josip Ćelić izvijestio je da je Ministarstvo unutarnjih poslova angažiralo dovoljno pripadnika policije kako bi proslava protekla sigurno i dostojanstveno. Istaknuo je kako se zbog velikog broja gostiju može očekivati pojačan promet i da su mogući kratkotrajni zastoji te je pozvao građane na strpljenje i suradnju.

Kninski gradonačelnik Marko Jelić je rekao da će se 5. kolovoza u 21 sat u organizaciji Grada Knina održati koncert zabavne glazbe na kojem će nastupiti Zlatko Pejaković, Mladen Grdović i Jasmin Stavros. Pozvao je sve građane Republike Hrvatske i druge ljude dobre volje da dođu u Knin i uveličaju proslavu te obljetnice.

“Kninjani i Knin dočekat će ih s radošću”, poručio je Jelić i zamolio sve da za dostojanstveno ponašanje, kako i priliči tom događaju, te da poštuju upute odgovornih državnih tijela kako bi proslava prošla u najboljem redu.

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.