D.I.C. Veritas

KAportal.hr, 12.10.2013.,Zbog sumnje u ratni zločin u Kablarima uhićen Marko Carević iz Utinje, predsjednik Mjesnog odbora

Neimenovani muškarac star 58 godina osumnjičen je da je naredio, a 56-godišnjak da je izvršio likvidaciju civila tijekom 1991. godine na karlovačkom području, te su Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci prijavljeni za počinjenje kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, priopćila je karlovačka Policijska uprava. Radi se, naime, o Marku  Careviću iz Utinje, aktualnom predsjedniku Mjesnog odbora Sjeničak – Utinja koji je do te dužnosti na izborima 2011. godine došao s liste koalicije SDP – HNS.

Policija je ŽDO-u Rijeka Marka prepratila još u srijedu kad je uhićen, dok je za 56-godišnjakom raspisana potraga PU je u suradnji sa županijskim državnim odvjetništvima u Karlovcu i Rijeci dovršila opsežno kriminalističko istraživanje vezano za kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva počinjeno na štetu 83-godišnjaka početkom listopada 1991. godine u mjestu Kablar kod Karlovca.

Marko Carević (foto www.karlovac.hr)

Provedenim kriminalističkim istraživanjem Carević je osumnjičen da je u svojstvu zapovjednika voda čete teritorijalne obrane tzv. SAO Krajine na tada privremeno okupiranom području Karlovačke županije naredio ubojstvo zarobljenog 83-godišnjeg civila, a nakon čega ga je 56-godišnji pripadnik njegovog voda pucanjem iz vatrenog oružja i usmrtio.

KAportal.hr

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.