D.I.C. Veritas

Komesarijat za izbeglice, 22.02.2021, Potpisani ugovori o izgradnji stanova u Novom Sadu, Vrbasu i Čačku za izbeglice iz BiH i Hrvatske

U Beogradu su danas 22.2.2021. godine potpisani ugovori o izvođenju radova na izgradnji ukupno 133 stana za izbeglice iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Stanovi će biti izgrađeni u Novom Sadu (94) Čačku (25) i Vrbasu (14) u okviru donatorskog Regionalnog stmbenog programa (potprojekat 9) .

Regionalni stambeni program je zajednički višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske koji ima za cilj da trajno stambeno zbrine najugroženije izbegličke porodice iz ove četiri zemlje. Programom u Republici Srbiji rukovodi Komesarijat za izbeglice i migracije. Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru je implement partner Programa.

Ugovore je u prostorijama Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Beograd  sa izvođačima radova potpidsao v.d. direktora JUP-a Dušan Kovačević.  Ukupna vrednost radova je  5.396.658 evra sa PDV-om. Rok za izgradnju stvanova u Novom Sadu je 360 dana, u Čačku 330, dok je rok za izgradnju stanova u Vrbasu 280 dana.

Ugovor o izvođenju radova na izgradnji 94 stana u Novom Sadu i 14 u Vrbasu sa direktorom JUP-a potpisao je Filip Maksimović ispred Grupe ponuđača Kej d.o.o. Valjevo i Jugogradnja d.o.o. Beograd, a Ugovor o izvođenju radova na izgradnji 25 stambenih jedinica u Čačku Vukajlo Babić ispred Grupe ponuđača Inobačka d.o.o. Novi Sad, Arhikom d.o.o. Novi Sad i Brkanlić Inženjering d.o.o. Novi Sad.

Regionalni stambeni program sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.