D.I.C. Veritas

Kurir, 29.08.2017, Optužili Srbiju da ja kriva za sve zlo

  • SKANDAL IZVREĐALI NAŠU ZEMU NA SKUPU O NESTALIMA
  • HRVATSKO DIVLJANJE

Kontramera: Veljko Odalović demonstrativno napustio konferenciju u Zagrebu posle sramnog napada pomoćnika ministra hrvatskih branitelja Stjepana Sučića

Generalni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije i predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović napustio je juče konferenciju o nestalima u Zagrebu jer je pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Stjepan Sučić izrekao niz uvreda na račun Srbije!

Sučić je, između ostalog, rekao da je na Hrvatsku izvršena velikosrpska agresija, te da je bivša JNA okupirala hrvatske teritorije i izvršila brojne tešкe zločine.

- Sve zlo u regionu dolazi iz Beograda – rekao je Sučić, što je bila kap koja je prelila čašu.

Odalović je, naime, uzvratio da je sramota zloupotrebljavati takav skup, organizovan kako bi se rešavala sudbina nestalih, da neće dozvoliti da se na takav način vređa država Srbija i napustio konferenciju.

- Ostrašćenost s kojom je predsednik hrvatske kornisije govorio o Srbiji bila je toliko izražena da je prisustvovanje takvom skupu, čiji je on ipak bio domaćin, bilo ponižavajuće. Srbija i dalje ostaje apsolutno posvećena rešenju sudbini nestalih i to srnatra svojim prioritetom. To je humanitarno, civilizacijsko, ali i političko pitanje, koje se sigurno neće rešavati ovakvim stavovima zvaničnika Hrvatske – obrazložio je Odalović.

Direktor Dokurnentaciono-inforrnacionog centra “Veritas” Savo Štrbac kaže da srpski političari i javnost moraju da prestanu više da se iznenađuju skandaloznim ponašanjem i divljanjern Hrvata, čija država počiva na mantri da su Srbi zlo.

- To je ušlo u njihove udžbenike, enciklopedije. Hrvati se odgajaju na stavu da su Srbi agresori. Dobili su nezavisnu državu, koja im se temelji na tom stavu, i Zagreb čini sve da sačuva imidž da su oni žrtve, a krivci za ratove i zločine zli Srbi.

Ponašanje Sučića na skupu o nestalima je krajnje neprirnereno i najmanje što je Odalović rnogao da učini jeste da napusti tu konferenciju – ocenjuje Štrbac i napominje da bi zbog konstantnih provokacija iz Hrvatske država morala da osmisli adekvatnu reakciju i način buduće saradnje.

Milorad Pupovac
U SEPTEMBRU UKLANJANJE PLOČE „ZA DOM SPREMNI“

Lider Samostalne demokratske srpske stranke u Hrvatskoj i saborski poslanik Milorad Pupovac izjavio je da unutar vladajuće koalicije postoji dogovor da se već tokom septembra pronađe rešenje vezano za pitanje skidanja  spomen-table s natpisom „Za dom spremni“ u Jasenovcu. On je izrazio uverenje da će vlada dogovor ispoštovati.

B.Bojić

Kurir, 29. avgust 2017, štampano izdanje

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.