D.I.C. Veritas

Mpravde.gov.rs, 23.03.2018, Министарка Кубуровић и министар Бошњаковић: Добра воља за решавање свих отворених питања у области правосуђа

Министарка правде Нела Кубуровић састала се данас са министром правде Републике Хрватске Драженом Бошњаковићем, са којим се сагласила да постоји добра воља две државе за сарадњом и решавањем свих отворених питања у области правосуђа.

Кубуровић и Бошњаковић су навели да су теме између Србије и Хрватске у области правосуђа сложене и отворене, али да су и решиве уколико буде стрпљења и уколико се буде ишло корак по корак.

Обе стране су исказале отвореност и мeђусoбнo увaжaвaње, као и спремност за успостављање партнерских односа и веза.

На састанку је у том смислу договорено формирање две заједничке комисије чији ће чланови радити на решавању проблема процесуирања ратних злочина, као и размене спискова oсoбa oптужeних или oсуђeних зa рaтнe злoчинe.

Кубуровић и Бошњаковић су разговарали и о искуствима две државе у процесу придруживања ЕУ, а министар правде Хрватске је поручио да је то министарство спремно да у сваком моменту помогне колегама из Србије и пружи стручну помоћ.

Размењена су и искуства у борби против корупције, променама Устава и успостављању е-правосуђа.

Они су се усагласили да сва отворена питања треба и морају да се решавају кроз билатералне преговоре и рад радних група и истакли наду да је данашњи састанак први у низу и само почетак будуће сарадње, која је неопходна како би се дошло до заједничких решења.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.