D.I.C. Veritas

N1, 07.10.2021, Odbor: Nema uslova za održavanje i uspešnu realizaciju Sajma knjiga

Odbor Sajma knjiga saopštio je da je “na sednici održanoj 7. oktobra konstatovao zajedinički stav udruženja izdavača oko nepostojanja uslova za održavanje i uspešnu realizaciju 65. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga”.

 Istovremeno, Odbor Sajma knjiga navodi u saopštenju da su osnivač, uprava Beogradskog sajma i Odbor Beogradskog sajma knjiga učinili sve da se, zarad kontinuiteta i značaja Sajma knjiga na kulturnoj mapi Srbije i Regiona, Sajam knjiga održi.

S tim u vezi Odbor navodi da je „u junu predložio održavanje Sajma knjiga u septembru, ispravno predviđajući moguće prepreke za održavanje sajma u oktobarskom terminu“.

„Taj predlog, iako prvobitno prihvaćen od strane izdavača je promenjen, i Sajam je na njihov zahtev vraćen u oktobarski termin“, navodi se.

Grad Beograd, uprava Sajma i Odbor Sajma knjiga su, navodi se, bili spremni da se Sajam knjiga održi i u postojećim epidemijskim uslovima – uz posetu vakcinisanih i sa negativnim testom i obezbedi besplatan ulaz za one koji bi prvu vakcinu primili tokom Sajma knjiga, kao vid podrške imunizaciji i uspehu manifestacije i da dotira 50 odsto troška izlagačkog prostora.

„Odbor razume stav izdavača, ali sa kolegijalne strane smatra da izlazak u javnost bilo koje grupacije i prejudiciranje odluke Odbora Beogradskog sajma knjiga ne doprinosi manifestaciji. Ovo napominjemo, jer ćemo svakako, kada se stvore uslovi prihvatljivi za sve, organizovati Sajam knjiga“, navodi se u saopštenju Odbora Sajma knjiga.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.