D.I.C. Veritas

N1, 17.07.2015., ‘Teško je naći tužniji dan u srpskoj povijesti od Oluje’

Srbija i Republika Srpska zajedno će obilježiti godišnjicu akcije Oluja, 4. kolovoza, paljenjem svijeća na graničnom prijelazu Rača, rekli su Aleksandar Vučić i Milorad Dodik na zajedničkoj konferenciji za novinare u petak u Beogradu.

“Godišnjicu akcije Oluja ćemo zajedno obilježiti u tuzi i bolu“, rekao je srpski premijer i naveo da će simbolično obilježavanje biti na prijelazu Rača i da će tamo biti prisutno cijelo rukovodstvo Srbije i Republike Srpske kao i mnogih udruženja građana.

Oluja je najveći zločin etničkog čišćenja nakon II. svjetskog rata, rekli su. ‘Teško je naći tužniji dan u srpskoj povijesti', rekao je Vučić.

“Mi sa Hrvatskom želimo najbolje moguće odnose, ali kao što poštujemo tuđe žrtve – moramo poštovati i svoje… Kao što poštujemo srebreničke žrtve, tako moramo poštovati i svoje žrtve. Ne želimo se svađati ni s kim, ali kada govorimo o srpskim žrtvama, ispada kao da želimo unijeti nestabilnost u regiju”, ocijenio je Dačić.

Vučić je, na konferenciji za novinare u petak, istaknuo i da je s Dodikom razgovarao i o događajima u Srebrenici ali i o odluci da se u Republici Srpskoj raspiše referendum. „Srbija se nije miješala u unutarnje stvari BiH i u RS ali smo danas, na moju inicijativu, razgovarali o situaciji poslije Srebrenice, odluci o raspisivanju referenduma i pokušao sam, u ime Srbije dati širi kontekst tim događajima i s Dodikom razmotriti sve izazove koji su pred nama“.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.