D.I.C. Veritas

N1 Zagreb, 04.08.2019, Krstičević: Hrvatska vojska spremna na nove “Oluje”

Ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević na prijemu ratnih zapovednika na kninskoj tvrđavi izjavio je da je Hrvatska vojska spremna na nove “Oluje”.

“Pre 24 godine hrabrošću i požrtvovanošću hrvatskih branitelja i mudrosti i vizionarskom vođstvu predsednika Franje Tuđmana zadali smo završni udarac velikosrpskoj politici”, započeo je svoj govor na kninskoj tvrđavi ministar odbrane Damir Krstičević.

“Kraljevski grad Knin ostao je hrvatski grad i oduvek je to bio i uvek će to biti. Zato svima onima koji danas imaju pretenziju na našu zemlju i onima koji planiraju napraviti nešto protiv Hrvatske poručujem da je Hrvatska vojska danas spremna na nove “Oluje”. Nikome ne pretimo, tuđe ne želimo, ali smo spremni krvlju braniti našu domovinu”, rekao je Krstičević.

“Za razliku od mnogih država, mi našu vojsku nismo nasledili nego je stvorena iz naroda. Ona je danas respektabilna vojna snaga, a hrvatski vojnik je dobro opremljen i obučen za sprovođenje zadataka koji su pred njega postavljeni. Kroz NATO s našim partnerima i saveznicima doprinosimo razvoju mira i sigurnosti u svetu, a kroz sastav domovinske bezbednosti pomažemo hrvatskom narodu, bilo da se radi o poplavama ili požarima”, zaključio je Krstičević.

Grabar-Kitarović: U vreme “Oluje” htela sam uzeti pušku i otići na bojište

Predsednica Kolinda Grabar-Kitarović istakla je kako je ponosna na poginulog vojnika Josipa Briškog i dvojicu ranjenih vojnika.

Prisetila se razgovora s vojnicima tokom posjete Avganistanu kada ih je pitala zašto su ovde, a najbolji odgovor je bio odgovor hrvatskog branitelja čije je ime zaboravila i koji je rekao: “recite ljudima da se domovina brani dok su neprijatelj i opasnosti daleko. Ja sam iskusio da kada neprijatelj dođe na kućna vrata je prekrasno”.

Zamolila je i tog vojnika da joj se javi, te rekla “da je Hrvatska bila u NATO 1991. godine ne bi se dogodio ni Vukovar ni rat”.

Dalje je istakla da se Hrvatska brani u Avganistanu i da ako Avganistan padne možemo očekivati sedam miliona ljudi koji će krenuti prema Evropi.

Prisetila se i dana “Oluje” rečima kako joj je došlo da uzme pušku i ode na bojište, ali je bila svesna da ima dužnost u Ministarstvu spoljnih poslova.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.