D.I.C. Veritas

Nedeljnik, 26.02.22021, „Dara iz Jasenovca“ ipak u trci za Oskara

Akademija filmskih umetnosti i nauka objavila je spisak filmova koji se razmatraju za kandidaturu u kategoriji Najbolji film, i na tom spisku nalazi se i “Dara iz Jasenovca”. Dodela 93. Oskara bi trebalo da bude emitovani 25. aprila uživo na ABC-u.

Lista koja broji 366 filmova koju je obavio Deadline.com najduža je lista potencijalnih kandidata u istoriji Oskara u poslednjih 50 godina, prošle godine ih je bilo 344.

Lista je bazirana na novim pravilima koje je uslovila pandemija korona virusa, koja je i dodelu pomerila s februara na april. Tako sada za Oskara mogu da se nadmeću filmovi koji su objavljeni do 28. februara i koji su barem sedam dana proveli u bioskopu u barem jednom od ovih područja – okrug Los Anđelesa, Grad Njujork, Zalivska oblast San Franciska, Čikago, Majami i Atlanta.

Akademija je, podseća ovaj portal, 9. februara objavila uži izbor u više kategorija – između ostalog i za najbolji inostrani, gde se “Dara iz Jasenovca” nije plasirala – kao i za dokumentarne filmove, muziku, vizualene efekte…

Danas je, kako se navodi, kompletirana lista filmova koji su u konkurenciji za najbolji film, a na ovoj listi se našao i film “Dara iz Jasenovca”. Glasanje će se obaviti od 5. do 10. marta, dok će nominacije biti objavljene 15. marta.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.