D.I.C. Veritas

Политика, 06.07.2021, Графит „Србе на врбе” на згради Почасног конзулата Србије у Пловдиву

На згради Почасног конзулата Републике Србије у Пловдиву синоћ је латиницом исписан графит „Србе на врбе”, саопштило је Министарство спољних послова и позвало надлежне органе у Бугарској да најхитније реагују и пронађу виновника овог узнемирујућег инцидента.

Министарство је у саопштењу навело да је амбасада Србије у Софији званичним путем обавестила Министарство иностраних послова Бугарске о овом вандалском чину и недвосмисленом акту мржње.

„Реч је о покличу под којим су чињени најмонструознији масовни злочини над српским народом у Другом светском рату на територији некадашње нацистичке творевине Независне Државе Хрватске, и који је био шовинистичко гесло и током протеривања српског становништва из Републике Хрватске у такозваним операцијама „Бљесак” и „Олуја”, наводи се у саопштењу, преноси Танјуг.

МСП изражава уверење да није реч о провокацији упућеној од стране бугарских грађана, будући да су наше државе и народи успоставили висок ниво поверења и пријатељских односа, због чега, како наводе, верују да ће брзом и одлучном реакцијом инцидент бити расветљен, а починилац приведен правди.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.