D.I.C. Veritas

Politika, 11. 10. 2023, Hajduk kažnjen simbolično zbog poziva navijača na ubijanje Srba

Discipliska komisija Fubalskog saveza Hrvatske (HNS) kaznila je danas Hajduk sa 5.000 evra zbog skandiranja njegovih navijača, u kojima se poziva na ubijanje Srba.

Pripadnici “Torcide”, grupe najvatrenijih navijača splitskog Hajduka, u meču protiv Rijeke skandirali su:

„Šugava Rijeko, smrdljivi grade, pobiću pola tvoje Armade, šugava Rijeko puna si Srba, ne brini Rijeko ima još vrba” i “od Vežice do Lovrana sve je puno Muslimana, od Kantride do Turnića sve su deca popa Đujića”.

Disciplinska komisija HNS je saopštila da je Hajduk zbog toga kažnjen sa 5.000 evra, a ukupno sa 7.500, jer su navijači na stadionu “Kantrida” u Rijeci koristili i pirotehnička sredstva, prenosi RT Balkan.

Podsetimo, nedavno su i navijači Dinama pevali na meču protiv Rijeke : “Ubij Srbina, ubij tovara, ubij Riječana, ubij svakoga ko mrzi Dinama”, na šta su im protivnički navijači odgovorili da su “p***e purgerske”.

Za razliku od ostalih navijača hrvatskih klubova navijači Rijeke nisu imali slične ispade i nisu vređali Srbe. Uopšte, taj grad, pa samim tim i klub ne neguje ustaški narativ.

 

„Balkenkrojc” i “Hajl Hitler”

Pored navedenih i navijači omalenog Rudeša u avgustu ove godine su imali još jedan nacistički ispad kada su na meču protiv Hajduka razvili dve zastave, na jednoj je pisalo “Balkenkrojc”, a na drugoj broj “88”.

Simbolika je jasna, prvo je simbol Vermahta, dok je broj 88 poznata oznaka za “hajl Hitler”.

Zanimljivo je da su klubovi zbog toga kažnjeni simbolično uglavnom novčano.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.