D.I.C. Veritas

Portal Novosti, 03.02.2022, Tužan odlazak Ljube Obradović

U svojoj kući u Klasniću kraj Gline smrtno je u požaru stradala 91-godišnja starica Ljuba Obradović

Na zgarištu kuće u Klasniću, kraj Gline, koja je u utorak izgorjela do temelja nakon obavljenog uviđaja pronađeni su fragmenti koji svojim izgledom podsjećaju na kosti ljudskog podrijetla, tako da se s popriličnom sigurnošću može pretpostaviti da se radi o ostacima stanarke kuće Ljube Obradović (91) koja je očito u požaru izgubila život.

O Ljubi Obradović, vremešnoj i samotnoj starici iz zaseoka Listovača, Novosti su pisale prije nekoliko godina. Živjela je u vrlo teškim uvjetima u derutnoj drvenoj kući, bez struje i vode. Sva nastojanja Centra za socijalnu skrb da staricu smjeste u odgovarajuću ustanovu gdje bi imala potpunu skrb bila su uzaludna. Ljuba Obradović uporno je odbijala napustiti rodnu kuću, što je i svojevremeno izjavila Novostima, uz napomenu da će radije umrijeti u njoj nego je napustiti.

- Ne mogu ja ovo sve ostaviti tek tako. Pa ovdje živim od rođenja. Znam svako stablo oko kuće, tko ga je i kada sadio, znam svaki kamen u potoku, znam gdje ima kestena, vrganja, šipka, krušaka Makarija i jabuka Pogačara. Pa kako da to ostavim. Bit će što bude i gotovo! – rekla nam je tada baka Ljuba.

- Policija je 1. veljače u poslijepodnevnim satima primila dojavu o požaru u Donjem Klasniću. Mjesto događaja je osiguravano dva dana sve dok nije obavljen očevid u suradnji s djelatnicima Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić. Očevidom nije mogao biti utvrđen točan uzrok požara, ali se može pretpostaviti da je uzrok bila dimovodna cijev koja prolazi kroz drveni strop ili neodgovarajuće korištenje petrolejske lampe. U opožarenom kršu pronađeni su fragmenti koji izgledom podsjećaju na kosti ljudskog porijekla. Svi fragmenti izuzeti su s mjesta događaja i poslani na vještačenje u Zagreb – rekao nam je glasnogovornik Policijske uprave Sisačko-moslavačke Dario Kačmarčik.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.