D.I.C. Veritas

Portal Novosti, 09.10.2019, Novi antisrpski grafiti u Dalmaciji, ovaj put u Hrvacama

Natpis ‘Kolji Srbe’ osvanuo je u kućici koja služi kao autobusna stanica u mjestu Rumin na cesti Sinj – Bitelić

U kućici koja služi kao autobusna stanica u mjestu Rumin, općina Hrvace, na cesti koja spaja selo Bitelić s gradom Sinjem, u srijedu, 9. oktobra, osvanuo je grafit antisrpskog sadržaja ‘Kolji Srbe’.

Po riječima srpskog manjinskog aktiviste Dušana Stojanca koji je snimio grafit dok je prolazio putem, taj grafit je nastao nedavno, iako se po tragovima na zidu vidi da je sličnih grafita bilo i ranije.

Natpis ‘Kolji Srbe’ osvanuo je u kućici koja služi kao autobusna stanica u mjestu Rumin na cesti Sinj – Bitelić Foto: Portal Novosti

– Obavijestio sam SNV, dok policija još nije obaviještena. Grafiti sličnog sadržaja javljaju se sporadično, kao što je nedavno bio slučaj u naselju Lučani u predgrađu Sinja. Tad je policija obaviještena i grafit je vrlo brzo prebojan, rekao nam je Stojanac, ističući da na tom području nema međunacionalnih tenzija, kao i da nadležne službe promptno reagiraju na takve pojave.

Podsjetimo, nedavno je u crkvenom dvorištu u Otišiću postavljena zakonom zabranjena verzija hrvatske zastave, o čemu smo već pisali, ali je ona vrlo brzo i uklonjena.

N.J.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.