D.I.C. Veritas

Portal Novosti, 16.11.2023, Upis u birački spisak Republike Srbije

Zahtjev za glasanje u inostranstvu podnosi se najkasnije pet dana prije zaključenja jedinstvenog biračkog spiska, do 25. novembra 2023. u ponoć

Birači iz Republike Srbije koji imaju boravište u inostranstvu mogu preko diplomatsko-konzularnog predstavništva Srbije podnijeti zahtjev za upis u jedinstveni birački spisak da će na predstojećim izborima glasati u inostranstvu. Zahtjev se podnosi najkasnije pet dana prije zaključenja jedinstvenog biračkog spiska (do 25. novembra 2023. u ponoć). Zahtjev obavezno mora da sadrži ime i prezime birača, jedinstveni matični broj birača, opštinu, odnosno grad i adresu prebivališta birača u zemlji kao i podatke o opštini, odnosno gradu i adresi boravišta u inostranstvu prema kojoj će birač glasati te potpis podnosioca zahtjeva.

Podatak da će birač glasati u inostranstvu može se upisati u jedinstveni birački spisak samo za lice koje je već upisano u jedinstveni birački spisak. Uvid u jedinstveni birački spisak može se izvršiti elektronskim putem na adresi ovdje.

Zahtjevi za upis u jedinstveni birački spisak podatka o tome da će birač glasati u inostranstvu i za upis u jedinstveni birački spisak dostupni su na sljedećim linkovima ovdje i ovdje.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.