D.I.C. Veritas

Portal Novosti, 17.11.2022, Anja Šimpraga je u Škabrnju došla iskrenog srca

Dolazak Anje Šimprage u Škabrnju ne odudara od naše politike jer je to jedini put za budućnost Hrvatske, rekao je premijer Plenković u Škabrnji, povodom okretanja leđa dijela okupljenih potpredsjednici Vlade iz redova srpske manjine

Ovogodišnji dolazak u Škabrnju predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, obilježilo je okretanje leđa jednog dijela okupljenih potpredsjednici Vlade Anji Šimpragi.

Okretanje leđa komentirao je i sam premijer Plenković rekavši da „ovo nije prvi put da predstavnici SDSS-a, srpske političke stranke u Hrvatskoj koja je i dio parlamentarne većine i koalicije iskazuju pijetet hrvatskim žrtvama“.

- Došli smo iskazati poštovanje, zajedno s nama došla je i potpredsjednica Vlade Šimpraga, u dobroj vjeri da se pokloni žrtvi i da iskaže pijetet prema onima koji su stradali u ovom strašnom zločinu 1991. Prošlih godina to je činio potpredsjednik Vlade Boris Milošević u Vukovaru i Kninu. Anja Šimpraga je došla kako bi iskazala poštovanje prema žrtvi, poslala poruku mira, pomirbe, poštovanja prema žrtvi i normalnog suživota hrvatskog naroda sa srpskom manjinom – rekao je Plenković.

Na dodatno inzistiranje novinara da li su do Vlade stigle molbe određenog dijela građana Škabrnje da ipak ne dolazi potpredsjednica Vlade Šimpraga, Plenković je odgovorio da „razumije teške traume i osjećaje obitelji koje su stradale, to su užasne patnje i bolovi, ali isto tako mi kao društvo moramo kretati prema međusobnom povjerenju i pomirdbi“.

- Dolazak potpredsjednice Vlade Šimprage ovdje u Škabrnju ne odudara od politike koju mi vodimo proteklih godina. Smatramo da je to jedini put za budućnost Hrvatske, Uz dužno poštovanje prema obiteljima žrtava, hrvatskim braniteljima, samim žrtvama, smatramo da je jedini put za budućnost Hrvatske – suživot i pomirba – istakao je Plenković podsjetivši javnost da je upravo njegova Vlada 18. studeni proglasila neradnim danom.

- Sutra smo u Vukovaru, svatko donosi svoje odluke – zaključio je premijer Plenković.

Okupljenim novinarima u Škabrnji potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga je naglasila da je „došla otvorenog, iskrenog, čistog srca odati počast stradalima“.

- Nadam se da ću 18. 11. 2023. imati priliku zajedno sa svima otići na misu i još jednom pokloniti se. Svako ima pravo na svoj stav, na svoje razmišljanje. Ovdje sam došla u miru. Na nama je da pomičemo granice, gradimo bolju budućnost i nadam se da ćemo u tome svi kao hrvatsko društvo uspjeti – istakla je Šimpraga.

- Ako vjerujete u ono što radite i u ono što govorite, onda znate da ste na pravom putu i nadam se da ćemo jednog dana doći da se izmirimo i nastavimo dalje da živimo život, a ne suživot – rekla je Šimpraga.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.