D.I.C. Veritas

Portal Novosti, 19.02.2024, Ukrali novac i nakit iz parohijskog doma u Bjelovaru

Ovaj nemio događaj desio se samo dva mjeseca nakon što je hram uzurpiran ustaškim i nacističkim simbolima. Iz tih razloga se više u ovom gradu ne osjećamo sigurno, niti dobrodošlo, iako smo mi kao pojedinci pružili ljubav i gostoprimstvo svakom našem sugrađaninu, poručuje obitelj Maksimović

Nakon što su na pravoslavnoj crkvi Sv. Trojice u središtu Bjelovara krajem prošle godine osvanuli ustaški grafiti, crkva se ponovno se našla na udaru vandala, ovaj put lopova. Kako piše portal Bjelovar.live, nepoznata osoba ili više njih provalilo je u subotu u parohijski stan u kojem živi paroh Stefan Maksimović s obitelji i ukrala veću količinu novca i obiteljski nakit, o čemu je obaviještena policija.

“Bjelovar je multikulturalni i tolerantan grad koji poštuje sve vjere i nacije. Zato se iskreno nadamo da će policija čim prije riješiti ova oba sramotna slučaja, a mi ćemo potom objaviti imena počinitelja s punim imenima i prezimenima. U ovim trenucima možemo samo pokušati zamisliti kako se obitelj Maksimović osjeća”, piše portal Bjelovar.live.

“Draga braćo i sestre, nažalost opet nam se dogodio nemio događaj. Naime, parohijski dom Srpske pravoslavne crkve u Bjelovaru u kojem živi sveštenik, otac Stefan Maksimović sa svojom porodicom je u subotu provaljen. Jedan počinilac ili više njih su ušli u kuću isprevrtali naše stvari i uzeli veću količinu novca, kao i sav nakit našeg djeteta. Ovaj nemio događaj desio se samo dva mjeseca nakon što je hram uzurpiran ustaškim i nacističkim simbolima. Iz tih razloga se više u ovom gradu ne osjećamo sigurno, niti dobrodošlo, iako smo mi kao pojedinci pružili ljubav i gostoprimstvo svakom našem sugrađaninu. Bjelovarska policija koja nije riješila slučaj povodom ispisivanja grafita na hramu sv. Trojice u Bjelovaru, obaviještena je i o ovom slučaju, izvršen je kriminalistički uviđaj i ovaj put, iako malo optimistični očekujemo konkretne korake”, objavila je obitelj Maksimović na Facebboku.

Obitelj je dobila i punu podršku od Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Bjelovara, uz nadu da će institucije ovoga puta odraditi svoj posao. “Najstrože osuđujemo ovaj događaj, posebice zato što se dogodio obitelji koja je bezbroj puta pokazala svoju otvorenost i naklonost suradnji s većinskim narodom te kao što navode, svima su pružili ljubav i gostoprimstvo”, stoji u njihovoj objavi.

Paroh Maksimović je u Bjelovar došao prije dvije godine i odmah pokrenuo suradnju s gradskom vlašću koju je ocijenio odličnom, kao i načinom kako je primljen u tom gradu u kojem mu prošle godine rodila kćer.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.