D.I.C. Veritas

Portal Novosti, 21.08.2021, Uređeno groblje u Smiljanu

Donatorsko uređenje pravoslavnog groblja u rodnom mjestu Nikole Tesle, tik pored Memorijalnog centra, koje je godinama bilo zaraslo u šikaru jer se tvrdilo da je minirano

Tik pored Memorijalnog centra Nikole Tesle u Smiljanu, odnosno rodne kuće slavnog naučnika i crkve sv. Petra i Pavla u kojoj je službovao njegov otac, nalazi se pravoslavno groblje, koje je godinama bilo zaraslo u šikaru.

Iako je Memorijalni centar otvoren još 2006., a kroz njega godišnje prođe oko 60.000 turista, groblje nije bilo čišćeno jer se tvrdilo da je minirano. U dva navrata čak su skupljane donacije za razminiranje, o čemu su Novosti već pisale.

Groblje nije raskrčivano čak ni nakon što se MUP lani jasno očitovao da na njemu mina nema. Tako bi i ostalo da 16. avgusta firma LIKA-VR ECO d.o.o. iz Vrepca, inače specijalizirana za uređenje okoliša, čišćenje groblja i uređivanje parkova, nije organizirala donatorsko uređenje groblja. Uz pomoć gospićko-smiljanskog paroha Dragana Mihajlovića, ekipa na čelu s direktorom Bogdanom Krajnovićem te Nikolom Popovićem i Željkom Graovcem raščistila je groblje.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.