D.I.C. Veritas

Pravda, Y-kanal Pravi odgovor, 12. 09. 2023, Hrvat sastavio hašku optužnicu protiv Putina! Srbija izručuje izbegle Srbe Zagrebu! [Video]

Hrvatska hapsi Srbe koji dođu nekim poslom u Hrvatsku zbog objava na Fejsbuku, jer je u Zagrebu formirana grupa u policiji koja prati profile po društvenim mrežama, i onda kad neko ulazi u Hrvatsku, gledaju da li je on kačio nešto što vređa osećaje Hrvata, izjavio je Savo Štrbac, nekadašnji zadarski sudija i predsednik Verifikaciono informativnog centra „Veritas“, prilikom gostovanja u emisiji Luča jutjub kanala Pravi odgovor.

Tako, prema njegovim rečima, hrvatske vlasti hapse i osuđuju prekršajno na zatvorske kazne ili nekad novčane, Srbe koji okače krajišku ljubavnu pesmu „Jovan Dalmatinac“, slike košarkaša Raduljice sa kokardom na kojoj piše „Vrati nam se vojvodo na Dinaru ponovo“, zbog slike Krajišnika ispred crkve Sv. Marka u Beogradu gde je na obeležavanju pogroma istaknuta i zastava Ravnogorskog četničkog pokreta, zbog slike Draže Mihajlovića iz američkog Tajmsa 1942. godine, zbog fotografije na kojoj se u pozadini vidi slika Draže Mihajlovića na ulazu u Četnički dom u Indijani…

- A takvih četničkih domova imate po Americi, Australiji i Velikoj Britaniji mnogo, i ja kad sam gostova bio sam u takvom domu. Vi kad hoćete da gostujete tamo kod Srba, nemate ni gde drugo gostovati nego u četničkom domu – objasnio je Štrbac.

Upitan da li će Srbi biti hapšeni uskoro i zbog slika kralja Aleksandra Karađorđevića, rekao je da to uopšte nije šala i da to može da se desi.

On je govorio o tome kako Hrvati podižu hiljade optužnica za ratne zločine protiv Srba, a da krivično delo pobune, iako je proglašena opšta amnestija, ne sprovode, već svakog pojedinačno Srbina „češljaju“, kako bi mu natovarili neku optužnicu. Osim toga, kako je rekao, Srbija Zagrebu izručuje izbegle Srbe protiv kojih Hrvatska podigne optužnicu.

- Srbija je Hrvatskoj izručila najmanje sedmoricu Srba izbeglica. Srbija ne da državljanstvo kada je neko procesuiran za ratni zločin u Hrvatskoj. Da im je dala državljanstvo ne bi ih mogla izručiti. Ljudi su manji od makovog zrna, ne smeju da uzimaju ni dokumente, žive u mišjim rupama kako se to kaže, bojeći se da će ih neko izručiti – upozorava Štrbac na ponašanje Beograda.

On je otkrio i da „Ukrajinci uče od Hrvata kako se neprijatelji procesuiraju za ratne zločine“.

- I već je preko 100.000 Rusa procesuirano za ratne zločine. To nije nikakva tajna, i time se hvale i Ukrajinci i Hrvati. Hrvati su još u avgustu prošle godine uputili u Ukrajinu svoju delegaciju iz njihovog državnog „odvjetništva“, odnosno tužilaštva. Tu delegaciju je vodio njihov dugogodišnji državni tužilac, koji je tri puta biran za državnog „odvjetnika“, odnosno tužioca, a sada je u penziji. I poveo je najbolje ljude.

Njemu se pripisuje da je autor optužnice protiv Putina koju je podigao Međunarodni krivični sud u Hagu – kazao je Štrbac koji je u emisiji otkrio ime i prezime ovog poznatog hrvatskog tužioca.

On je rekao da se procesuiranje neprijatelja pokazalo kao najefikasniji metod sistematskog čišćenja.

- Isti je cilj i u Hrvatskoj i u Ukrajini i na Kosovu i Metohiji, a to je smanjiti Srbe, odnosno Ruse, na nekakve procente koji neće biti remetilački faktor – istakao je.

Detaljnije o svemu saznajte u emisiji na Jutjub kanalu Pravi odgovor.

SISTEMATSKO ČIŠĆENJE: Srbija izručuje srpske izbeglice po hrvatskim “tjeralicama” za ratne zločine!

Savo Štrbac je rođen u Benkovcu, pravo diplomirao u Zagrebu, a kao sudija radio u Zadru. Bio je sekretar Vlade Republike Srpske Krajine, a osnivač je i predsednik Dokumentaciono informacionog centra “Veritas” koji se bavi zločinima nad Srbima i pruža pravnu pomoć Srbima iz Hrvatske.

Za kanal Pravi odgovor govorio je povodom učestalog hapšenja izbeglih Srba koji odlaze različitim povodima u Hrvatsku, i to zato jer su imali problematične objave na društvenim mrežama, koje “vređaju osećanja Hrvata”. Govorio je i o hiljadama suđenja za ratne zločine Srbima, kao i o tome kako Beograd ne želi da dodeli državljanstva Srbima izbeglim iz Hrvatske koji su u toj zemlji procesuirani za “ratne zločine”, i takođe ih izručuje Zagrebu, zbog čega se oni često “kriju u mišje rupe”.

On je takođe rekao da Ukrajinci uče od Hrvata, a obe strane javno govore o toj saradnji. Tako je ekipa tužilaca iz Hrvatske išla u Kijev, a Ukrajinci su dosad već pokrenuli 100.000 postupaka protiv Rusa. Na isti način se i Aljbin Kurti na Kosovu i Metohiji obračunava sa Srbima.

Prema rečima Štrpca, ovo je efikasan metod etničkog čišćenja, kako bi se “remetilački faktor” sveo na minimum.

Novinar i voditelj Nikša Bulatović

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.