D.I.C. Veritas

Republika, 12.09.2018, USTAŠKI RAZBOJNICI: HRVATI NAM OTELI 40 MILIJARDI EVRA

Spisak srpske imovine koju su Hrvati oteli nakon raspada SFRJ više je nego šokantan. Zgrade i druga imovina banaka, preduzeća, odmarališta. Na spisku je najmanje 50.000 objekata pravnih lica, 50.000 privatnih stanova i kuća, 800.000 katastarskih parcela, neisplaćene dospele penzije, štednja koju su naši građani i firme držali u bankama…

Republička direkcija za imovinu Srbije pozvala je javne ustanove koje su imale nepokretnu imovinu na teritoriji bivših jugoslovenskih republika da dostave podatke i dokumentaciju kako bi se formirao jedinstveni registar.

Advokat Simić:

Hrvatski fudbalski savez useljen u zgradu koja pripada “Geneksu”

PODACI VERITASA

Savo Štrbac, predsednik Dokumentaciono-informacionog centra Veritas, naveo je za Srpski telegraf da je procena da je 1,88 milijardi evra vredna imovina srpskih firmi u Hrvatskoj, dok je u postupku pred međunarodnim sudom po tužbi i kontratužbi za genocid izneto da privatna imovina koju su imali Srbi u Hrvatskoj vredi gotovo oko 38 milijardi evra.

- U pitanju je oko 50.000 stanova, ogromna je i vrednost nameštaja ostalog u njima, tu su i dospele, a neisplaćene penzije u ukupnoj vrednosti od oko milijardu evra, kao i zemlja, kuće, šume, livade, oranice, neisplaćena štednja u bankama u Hrvatskoj… Kada je štednja u pitanju, tek su prošle godine ljudi koji su imali štednju to počeli da prijavljuju kancelariji u Beogradu, ali se još ne zna kako će se to rešiti – kaže Štrbac.

Šta su nam sve uzeli?

* 38 milijardi evra vredna privatna imovina
* 1,88 milijardi evra vredna imovina srpskih firmi i banaka
* 50.000 stanova
* 400.000 poljoprivrednih mašina
* 64.000 vozila
* 980.000 grla krupne stoke
* 120.000 košnica

PRAVNO NASILJE

Da pravni sistem EU iz nekog razloga toleriše pravno nasilje koje sprovodi Hrvatska, tvrdi i poznati advokat Ivan Simić, koji je i sam uključen u sudske i druge postupke u Hrvatskoj vezane za srpsku imovinu u toj državi.

- Kako drugačije posmatrati činjenicu da Hrvatska odbija da primeni aneks G sporazuma o sukcesiji koji je prihvatila i potpisala. Čemu onda svi procesi sukcesije, normalizacije, pomirenja ako jedna ugovorna strana odbija da ih primeni – ističe Simić i dodaje da je čak i hrvatski fudbalski savez useljen u zgradu u Zagrebu koja pripada “Geneksu”.

Simić ističe da je posebno značajno što pravni sistem EU toleriše ovakvo postupanje svoje najmlađe članice, koja otvoreno promoviše ustaštvo i koja i odlukama u okviru sopstvenog pravnog poretka degradira temeljne vrednosti na kojima se zasniva EU.

Štrbac: Meni su uzeli stan

- Meni je oduzet stan u Hrvatskoj, čiji sam bio doživotni korisnik. U pitanju je društveni stan za koji mi se 18 godina oduzimalo od plate. Ako se uzme u obzir da sam radio kao sudija opštinskih i okružnih sudova, jasno je koliko novca sam izdvojio za njega – objašnjava Štrbac.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.