D.I.C. Veritas

Republika, 14.01.2019, HRVATI DOKAZALI DA SU NAJBOLESNIJI NA SVETU: Ismejali srpsku heroinu!

Ovo mogu samo bolesni Hrvati! Junački gest Srpkinje iz Prokuplja Irene Ivić naše komšije okarakterisale su kao nešto što bi svako uradio, a nju nazvali heroinskim zavisnikom.

Komentar na FB strani Irene Ivić Foto: Screenshot

Komentar na FB strani Irene Ivić Foto: Screenshot

Naime, hrvatski portal Jutarnji.hr objavio je, kao i gotovo čitav svet, vest o tome da je Ivićeva u Milvokiju (SAD) spasla bosonogu bebu na ulici. Ova Prokupljanka postala je heroj za sve, osim, naravno, za Hrvate.

Zaglavlje Jutarnjeg lista o Ireni Ivić Foto: Screenshot

LJUBOMORNI

ŠTRBAC: To su izopačeni mozgovi koji nipodaštavaju Srbe

Autoru teksta na hrvatskom portalu bilo je očigledno od velike važnosti da navede kako je Irena na dodeli priznanja za svoje delo pričala na “nespretnom” engleskom. Ubrzo su usledili i komentari tipa: “Mogli su joj pokloniti časove engleskog”, ali i oni koji su teoriju zavere uspeli da pronađu i u ovom plemenitom gestu.

“Meni je sve to izgledalo prilično namešteno”, još jedan je od komentara. Nipodaštavanje Irene samo zato što je Srpkinja nastavljeno je rečima: “To što je učinila učinio bi svaki hrvatski građanin ne očekujući hvalospeve u medijima”, te da je spasavanje jednogodišnje bosonoge devojčice “vest jedino na zapadu”.

Koliko Hrvati mogu da budu izopačeni, pokazala je i opaska jednog čitaoca koji je naveo da Irena Ivić nije nikakva heroina, već heroinski zavisnik.

MRZE SVE SRPSKO

Komentar na FB strani Irene Ivić Foto: Screenshot

Komentar na FB strani Irene Ivić Foto: Screenshot

Predsednik Informaciono-dokumentacionog centra “Veritas” Savo Štrbac kaže za Srpski telegraf da Hrvati mrze sve što je srpsko, te da ih sem toga ne zanimaju ni sadržaj ni čin vesti.

- To su izopačeni mozgovi koji nipodaštavaju Srbe bez obzira na to šta uradili. Njih ne zanima sadržaj, osoba ili njen čin, Hrvati odmah napadaju samo kada čuju da je u pitanju Srbin. U Hrvatskoj možete da budete koje hoćete boje kože, vere ili nacionalnosti, ali je neoprostiv greh biti Srbin. Smešno je uopšte komentarisati da li je gest Irene Ivić bio namešten – navodi Štrbac.

Svaka čast, Irena

Irena Ivić je, podsetimo, dok je 22. decembra vozila autobus u Milvokiju, ugledala na ulici jednoipogodišnju bosonogu devojčicu i odmah zaustavila vozilo. Uzela je u naručje dete, unela u vozilo i sačekala nadležne. Njen podvig postao je glavna vest u Americi, a za to je dobila priznanje.

AUTOR: Dragana SIMIĆ

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.