D.I.C. Veritas

RTRS, 06.11,2018, Zločin na Glođanskom brdu bez kazne

Na Glođanskom brdu, kod Zvornika obilježeno je 26 godina od stradanja 126 civila i boraca Vojske Republike Srpske, koje su 6. novembra 1992. ubili pripadnici tzv. Armije BiH.

Šestog novembra 1992. godine na Glođanskom brdu na svirep način ubijeno je 126 Srba. Stradao je i Savo Kazanović, brat Radinke Ivanović.

- Izgubila sam ovdje brata 6. novembra. Glave nije imao, mučen je, paćen je. Niko do danas nije odgovarao za ove zločine – ističe Radinka Ivanović, sestra poginulog borca.

Јoš se traga za posmrtnim ostacima osam ubijenih Srba. Igor Ložnjaković nije izgubio nadu da će pronaći tijelo oca Miladina.

- Da je suprotna strana u pitanju to bi već bilo davno riješeno. I zamolio bih predmetnog tužioca Milanka Kajganića, koji vodi ovaj slučaj, da otvori konačno arhivu poslije 26 godina i da se kazne počinioci – apeluje Ložnjaković.

I pored brojnih dokaza o zločinu na Glođanskom brdu, još niko nije kažnjen.

- Žalosno je da toliki ljudi stradaju i samo da jedan narod bude kriv i osuđen i hapšen, a drugi za svoja zlodjela da nikada ne odgovaraju – napominje Stanka Petrović, predsjednica Organizacije poginulih i nestalih boraca i zarobljenih civila Zvornik.

Gotovo u istom tonu govori i Niko Lazić, zamjenik predsjednika Republičke organizacije porodica poginulih boraca.

- Nismo zadovoljni radom ni Tužilaštva, ni Suda BiH, a posebno nismo zadovoljni sa radom Instituta za traženje nestalih -poručio je Lazić.

Potomci stradalih na Glođanskom brdu 26 godina čekaju pravdu. Poručili su da i pored sporosti pravosuđa nikad neće prestati da je čekaju.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.