D.I.C. Veritas

RTRS, 28. 07. 2023, U petak o sporazumu o izgradnji memorijalnog centra za žrtve Јasenovca

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić očekuje da će na predstojećoj zajedničkoj sjednici vlada Republike Srpske i Srbije u petak, 4. avgusta, u Banjaluci biti riječi o sporazumu o izgradnji memorijalnog centra za žrtve Јasenovca.

- Zajedno sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Nikolom Selakovićem već nekoliko mjeseci radimo na ovom sporazumu, koji je pri kraj – rekao je Egić.

Egić je rekao da još nema zvaničnu potvrdu, ali da je veoma izvjesno da dođe do potpisivanja ovog sporazuma između vlada Republike Srpske i Srbije.

On je pojasnio da će se jedan dio memorijalnog centra graditi u Donjoj Gradini, dok će drugi takav sličan centar, ali manji, biti izgrađen na nekoj od lokacija u okolini Beograda.

- Veoma je važno da Republika Srpska i Srbija održavaju zajedničku sjednicu vlada, pogotovo u sadašnjoj konstalaciji snaga u međunarodnoj zajednici i njihovim pogledima na nas, da pokažemo zajedništvo i naše dobre odnose, iako svakim danom imamo natpise i želje nekih da to nije tako – rekao je Egić.

Egić je istakao da vlade Republike Srpske i Srbije uvijek dobro sarađuju, kao i predsjednici Srpske Milorad Dodik i Srbije Aleksandar Vučić, a Njegova svetost srpski patrijarh Porfirije je taj “koji sve okuplja i drži pod snažnim kišobranom”.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.