D.I.C. Veritas

РТРС, Срна, 06. 07. 2023, При крају радови на обнови Храма Светог архангела Михаила у Отишићу у Далмацији

Завршетак обнове парохијског дома и Храма Светог архангела Михаила у српском врличком селу Отишић у Далмацији планиран је до 29. јула, када ће служењем свете литургије у овој светињи, која датира из 1889. године, бити обиљежена љетна слава.

Из Одбора за обнову ове светиње која је ујединила Србе широм свијета за Срну кажу да су у току радови на водоводној и канализационој мрежи, као и унутрашњи радови на уређењу парохијског дома, те осликавање иконостаса у храму.

- Радови на обнови храма и парохијског дома, осим иконостаса, планирани су бити завршени до 29. јула када ће у Отишићу бити служена света литургија – навели су из овог одбора.

Из Одбора за обнову храма која се води уз благослов Његовог преосвештенства епископа далматинског Никодима додају да је више од 150.000 КМ за обнову искључиво прикупљено у виду добровољних прилога Срба широм свијета.

Српско село Отишић налази се између Врлике и Сиња и било је највеће село сињске општине.

У овом српском селу данас живи неколико десетина житеља који вјерују да ће се у њихов завичај вратити живот, а поручују да је обнова духовности заправо обнова живота у Далмацији.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.