D.I.C. Veritas

RTRS, Srna, 19.07.2018, U jami Golubnjača pronađeni posmrtni ostaci dva tijela

Tokom ekshumacije iz jame Golubnjača kod Drvara danas su pronađeni fragmenti posmrtnih ostataka dva tijela, a njihov identitet biće utvrđen nakon DNK analize u Hagu, izjavio je Srni član Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH Nikola Perišić.

Perišić je rekao da su danas pronađene još dvije lobanje, podsjetivši da je tokom pripremnih radova u jami dubokoj 60 metara, pronađena jedna lobanja koja je prebačena u mrtvačnicu u Banjaluci.

On je potvrdio da će radovi biti nastavljeni i u naredna dva dana, jer je pretpostavka da se u Golubnjači nalazi više posmrtnih ostataka.

Prema njegovim riječima, početkom naredne sedmice treba da počnu radovi u preostalom dijelu jame, takozvanom Ataševac, koji do sada nije rađen.

Perišić je ranije rekao Srni da su svi ovi radovi u vezi sa nestankom Srba u akciji “Oluja” 1995. godine.

“Na području takozvane visoke Krajine, biće još ekshumacija. Karakteristične opštine su Drvar, Petrovac, Grahovo i Glamoč”, naveo je Perišić.

U toku ekshumacije na području Glamoča, koja je rađena prije petnaestak dana, pronađen je posmrtni ostatak koji je prebačen u Banjaluku radi identifikacije.

“Pronađena je lobanja na nekadašnjoj liniji razgraničenja između Vojske Republike Srpske i Hrvatskog vijeća odbrane na području Glamoča 1995. godine”, izjavio je ranije Perišić.

 

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.