D.I.C. Veritas

РТРС, Срна, 31.10.2017, Идентификоване четири жртве српске националности

У Заводу за судску медицину у Бањалуци данас су идентификоване четири жртве српске националности нестале у току протеклог рата на подручју Хрватске и у Кључу на подручју БиХ, саопштено је из Института за нестала лица БиХ.

Посмртни остаци данас идентификованих жртава ексхумирани су у ранијем периоду из гробља Врбовљани и у мјесту Кореница на подручју Хрватске, те из гробља Јарице на подручју општине Кључ.

Данас су идентификовани Даринка Врачар, Драгица Мијатовић, Бошко Гороња и Душан Радовановић.

Даринка /Шпиро/ Врачар рођена 1914. године у мјесту Црквено, општина Кључ, нестала је 1995. године у Кључу, а њени посмртни остаци ексхумирани су 2016. године на локалном гробљу у мјесту Јарице у тој општини.

Драгица /Раде/ Мијатовић рођена 1963. године у Окучанима у Хрватској, нестала је 1995. године у мјесту Нова Варош у општини Окучани. Њени посмртни остаци ексхумирани су 2011. године на гробљу Врбовљани у општини Окучани.

Бошко /Лазар/ Гороња рођен 1952. године у мјесту Горњи Орловци у општини Приједор, нестао је 1995. године у мјесту Рајићи општина Новска у Хрватској. Његови посмртни остаци ексхумирани су 2011. године на гробљу Врбовљани.

Душан /Јован/ Радовановић рођен 1947. године у мјесту Шишава у општини Травник, нестао је 1995. године на подручју општине Кореница у Хрватској, а посмртни остаци ексхумирани су на локалном гробљу у мјесту Кореница.

Идентитет свих жртава утврђен је на темељу ДНК анализе, а идентитет су данас потврдили и чланови њихових породица.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.