D.I.C. Veritas

РТС, 05.08.2015., Инциденти у Книну, усташки поздрави и песме [Видео РТРС Дневник2]

Група људи који су дошли у Книн на годишњицу операције “Олуја”, уз нацистичке поздраве, певало је усташке песме, јавља index.hr. Извиждан премијер Зоран Милановић. Овације званичницима ХДЗ-а и Марку Перковићу Томпсону.

Група окупљених викала је “за дом спремни” и певала “ми Хрвати не пијеми вина, пијемо крв четника из Книна”, навео је тај портал, наводећи и да су хрватски премијер Зоран Милановић и бивши председник Иво Јосиповић дочекани “звиждуцима” и увредљивим повицима.

Усташки поздрави и песме чују се на главном тргу у Книну, где је у току обележавање 20-годишњице операције “Олуја”, јавља портал index.hr.

Милановић и његови сарадници нису ушли на мису коју је одржао кардинал Јосип Бозанић, а која је била резервисана само за блиске ХДЗ-у.

Прилог у Дневнику 2, Радио Телевизије  Републике Српске

Премијер је са Книнске тврђаве изведен готово сат времена након краја званичне церемоније, након што је његово обезбеђење сачекало да се већина потенцијалних провокатора разиђе, наводи портал и додаје да је премијер изведен кроз ресторан, на доњи плато тврђаве.

Маса је да одушевљењем дочекала челнике Хрватске демократске заједнице, али и певача Марка Перковића Томпсона, чији је наступ најављен за вечерас.

 

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.