D.I.C. Veritas

RTS, 07.11.2023, Nastavljeno suđenje Vojislavu Mediću u Osijeku, odbrana predstavila dokaze o alibiju optuženog

Posle šest meseci suđenja, u Županijskom sudu u Osijeku prvi put su se čuli dokazi odbrane Vojislava Medića, kome se sudi za ratni zločin nad ratnim zarobljenicima tokom rata devedesetih.

Prvi put pred sudsko veće trebalo je da sednu tri svedoka odbrane, državljana Hrvatske. Oni se, međutim, nisu pojavili jer im pozivi nisu uručeni zbog štrajka pošte.

Tako je ročište proteklo u čitanju materijalne dokumentacije, kojima odbrana želi da dokaže tezu o zameni identiteta i da je optuženi imao alibi za period od novembra 1991. do avgusta 1992, kada se – prema optužnici – dogodilo krivično delo koje mu se stavlja na teret.

U to vreme optuženi Vojislav Medić, ističe odbrana, radio je kao sudija Vojnog suda u Beogradu. Da to i dokažu, priložili su više od 600 dokumenata na nekoliko hiljada strana.

“Zaista smatramo da optužnica nije smela niti biti podignuta, da se ovo napravilo u fazi istrage optužnica ne bi ni bila podignuta jer ovo su verodostojni dokumenti u koje niko nije postavio sumnju. Ako je tome tako, Medić Vojislav nije mogao biti ni u Vukovaru ni u Mitrovici”, rekao je Tomislav Filaković, advokat odbrane.

Tužilac nije imao primedbe na prikazane dokaze, među kojima su i zapisnici sa saslušanja koje je Medić sprovodio, rešenja o izrečenim pritvorima, donete presude.

Suđenje će biti nastavljeno u decembru, kada će ponovo biti pozvani svedoci odbrane.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.