D.I.C. Veritas

РТС, 08.06.2020, Положен камен темељац за изградњу десет станова за избегличке породице у Краљеву

Mинистар спољних послова Ивица Дачић положио је камен темељац за изградњу зграде од десет станова за избегле породице у Краљеву, у оквиру реализације Регионалног стамбеног програма у Републици Србији у оквиру Потпројекта 9.

Ивица Дачић је поручио да му је велико задовољство што ће положити камен темељац за изградњу десет станова намењених суграђанима који су избегли са простора Републике Хрватске и Босне и Херцеговине спасавајући животе у рату на простору бивше Југославије, деведесетих година прошлог века.

Програм настоји да пружи неопходну помоћ најугроженијим избегличким породицама у целом нашем региону, настао је у сарадњи са Европском унијом и многим земљама као појединачним донаторима.

Регионални стамбени програм финансиран је највећим делом донаторским средствима из Европске уније, уз знатна средства Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Италије, Швајцарске, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.

Велики допринос дају локалне самоуправе будући да обезбеђују земљиште и пратећу инфраструктуру за изградњу.

“Влада Републике Србије посвећено ради на стварању бољег живота за сваког појединца и грађанина наше земље. Показали смо да и у ванредном стању, у време пандемије новог коронавируса, можемо да станемо раме уз раме са најразвијенијим земљама света у спремности и жељи да се спаси и заштити сваки живот”, истакао је Дачић.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.