D.I.C. Veritas

RTS, 22.01.2018, Parastos za masleničke žrtve

U crkvi Svetog Marka u Beogradu služen pomen za poginule Srbe u Ravnim Kotarima. Pre 19 godina u operaciji hrvatske vojske “Maslenica” ubijeno 348 vojnika, civila, žene i dece, za šta još niko nije odgovarao.

Porodice poginulih i nestalih u akciji hrvatske vojske “Maslenica 93” u Ravnim Kotarima obeležile su u Beogradu 19-godišnjicu stradanja 348 vojnika i civila.

Parastos je služen u crkvi Svetog Marka u Beogradu, a nakon toga je u Tašmajdanskom parku položeno cveće na spomen ploču poginulima.

Prema podacima Udruženja porodica nestalih i poginulih “Suza”, u akciji hrvatske vojske “Maslenica 93” u Ravnim Kotarima i na Velebitu u januaru 1993. ubijeno je 348 vojnika i civila, među kojima 35 žena i troje dece uzrasta od 12 godina.

Najviše su, kako je navedeno, stradala tri srpska sela – Islam Grčki, Kašić i Smoković.

Porodice ubijenih i nestalih su ponovo danas zatražile da se sudi odgovornima za te ratne zločine i da oni budu adekvatno kažnjeni.

Dokumentaciono-informativni centar Veritas saopštio je ranije povodom 19. godišnjice hrvatske operacije “Maslenica” da do danas niko nije procesuiran za zločine nad Srbima u toj akciji.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.