D.I.C. Veritas

RTS, 26.02.2017., Crnokošuljaši marširali centrom Zagreba u znak podrške Trampu

ZAGREB - Stranka Autohtona hrvatska stranka prava (A-HSP) organizovala je marš u centru Zagreba u znak podrške novom američkom predsedniku Donaldu Trampu.

Neobična kolona pod vođstvom Dražena Keleminca, predsednika Autohtone hrvatske stranke prava (A-HSP), uz muzičku pratnju, marširala je centrom glavnog grada Hrvatske, prenosi hrvatski portal Indeks.

Pozivajući se na nezvanična saznanja, taj portal je preneo da je Keleminec zatim uhapšen.

“Tokom javnog okupljanja, koje je bilo uredno prijavljeno, jedna osoba je dovedena na kriminalističko istraživanje zbog povrede odredbi zakona o prekršajima javnog reda i mira”, naveli su iz PU zagrebačke, preneo je Indeks.

Portal taj marš poredi sa nedavnim skupom Vojislava Šešelja i njegovih radikala, navodeći da je i današnja povorka u Zagrebu imala za cilj da izrazi podršku američkom predsedniku.

Tzv. “Hrvatske domoljubne snage”, odnosno stranačka jedinica A-HSP-a, započele su svoj marš ispred Starčevićevog doma u Zagrebu, navodi Jutarnji list.

Učesnici marša istakli su više zastava – američku, hrvatsku (ali s prvim belim poljem), dok je treća, kako javlja N1, zastava neonacističke Nacionalne partije Nemačke (NPD).

U jednom trenutku se na ulici prolomilo i “Za dom spremni”, no zasad nema informacija o eventualnim prijavama zbog skandiranja, piše Jutarnji list.

Nacionalna partija Nemačke je ocenjena kao najznačajnija nacionalsocijalistička stranka u Evropi nakon 1945, a nemačka obaveštajna agencija označila je tu partiju kao pretnju ustavnom poretku zbog filozofije stranke, te je NPD pod stalnim nadzorom, navodi hrvatski portal, uz zaključak da “još uvek nije jasno šta nameravaju da postignu ovakvim sramoćenjem u glavnom gradu”.

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.