D.I.C. Veritas

RTS, 28.08.2020, Gradonačelnik Vukovara o napadu na Srbe: Osuđujem svaki fizički napad

Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara, rekao je povodom napada na nekoliko mladića srpske nacionalnosti u tom gradu da osuđuje svaki fizički napad.

“Osuđujem svaki fizički napad, štaviše, organizovao sam i proteste kao osudu nasilja, svakako govorim o ratnim zločinima i silovanjima”, rekao je Igor Penava povodom napada na četvoricu mladih Srba u sredu oko 23 sata u Vukovar.

Dodao je da na tom skupu nije bilo ni Pupovca ni SDSS-a, ali ni premijera Andreja Plenkovića ni HDZ-a koje, izjavio je Penava, “očito ne zanima univerzalna pravda, već samo pravda kada su njihovi u pitanju”.

“Kada tome dodate i činjenicu da je među 2.717 poginulih u Vukovaru veliki broj Srba koji SDSS, a nažalost ni Plenkovića, ne zanimaju, oni valjda za njih nisu dovoljno ljudi”, rekao je Penava, prenosi Hina.

Napomenuo je i da je SDSS već 20 godina u hrvatskim vladama i obavlja odgovorne dužnosti pa neka se, kako je rekao, “s Plenkovićem potrude da niko nikad u ovoj državi ne može da nanese bilo kome zlo i fizički ga napadne, a da za to ne odgovara”.

Predsednik SDSS-a Milorad Pupovac juče je na konferenciji za medije rekao da je incident poslednji u nizu kontinuiranih organizovanih napada na građane srpske nacionalnosti.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.