D.I.C. Veritas

РТС, Бета, 24.02.2017., Позив штедишама банака бивше СФРЈ да пријаве потраживања

Министарство финансија Србије позвало је штедише банака који су до 27. априла 1992. године имали девизну штедњу у банкама на територији бивше СФРЈ да пријаве своја потраживања.

Позвани су држављани бивших република СФРЈ који су девизну штедњу положили код банака са седиштем у Србији и њиховим филијалама на територијама бивших република СФРЈ.

Позив је упућен и држављанима Србије који су до тог дана девизну штедњу положили код филијала банака са седиштем у Србији, а које су се налазиле на територијама бивших репубика СФРЈ.

Пријава потраживања може се и непосредно предати од 6. марта на шалтерима Министарства финансија – Управе за јавни дуг. О њима ће одлучивати Управа за јавни дуг у року од 120 дана од дана подношења пријаве.

Пријава потраживања може се поднети у року од годину дана од дана објављивања овог позива.

Уз пријаву, девизни штедиша треба да поднесе оверену копију личне карте, оригинал уверења надлежног органа о промени пребивалишта, оригинал девизне штедне књижице, изјаву да своју штедњу није пренео на друго лице, потврду надлежног органа бивших република СФРЈ о томе да штедиша није остварио своје право по основу девизне штедње.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.