D.I.C. Veritas

RTS, Tanjug, 08.10.2023, Vučić: Krajišnici guraju zemlju napred, oko 70 odsto njih živi u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da krajiški Srbi svojim entuzijazmom guraju Srbiju napred. Vučić je u Sportskom centru Kovilovo istakao da je u Srbiji oko 70 odsto Krajišnika, a oko 30 odsto je ili u inostranstvu ili se vratilo u Krajinu.

Aleksandar Vučić je, obraćajući se na “Zboru Krajišnika”, koji je u Kovilovu organizovao opštinski odbor SNS Palilula, rekao da ljudi u Beogradu nikada nisu mogli da shvate koliko Srbi preko Drine vole Srbiju.

“Hoću da vam kažem – beskrajno hvala što toliko volite Srbiju. Vi ste oni koji zajedno sa svima drugima, rekao bih sa još više entuzijazma, ambicije i vere da pokažete koliko vredite, gurate našu zemlju napred. Zato vam veliko hvala”, poručio je Vučić Krajišnicima.

Naveo je da zna da oni nikada neće zaboraviti svoja prethodna ognjišta, te da niko ni ne želi da ih zaborave, jer su vekovima bili tamo, a neko drugi ih je oterao. Poručio je da je Srbija dovoljno velika i da za sve ima mesta.

Vučić je, obilazeći štandove, rekao da je u Srbiji oko 70 odsto Krajišnika, a oko 30 odsto je ili u inostranstvu ili se vratilo u Krajinu.

Predsednik Srbije se posebno interesovao šta je urađeno za srpski narod koji je ostao u Krajini i pitao šta je urađeno u pojedinačnim mestima. Saradnicima je rekao da, ako je nešto potrebno za obnovu kuće Milutina Milankovića, da bi to trebalo da se reši.

Vučić je dobio na poklon više flaša vina iz manastira Tvrdoš, a Krajišnici sa Romanije su mu poručili da su izuzetno zahvalni za sve što je uradio za njih.

Udruženje “Da se nikada ne zaboravi Krajina” zatražilo je od predsednika Vučića da se izjednači status boraca Republike Srpske Krajine sa statusom svim ostalih borcima jer, kako su rekli, ne žele da imaju status terorista.

“Nije jednostavno, komplikovano je, pravno je komplikovano. Svi su to obećavali, a niko ništa nije uradio. Ja ne smem da obećam”, rekao im je Vučić.

U obilasku štandova sa Vučićem je bila i premijerka Ana Brnabić, ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, ministar sporta Zoran Gajić, državni sekretar u ministarstvu sporta Marko Kešelj, komesarka za izbeglice i migracije Nataša Stanisavljević.

Na “Zboru Krajišnika” predstavljaju se krajiška udruženja iz čitave Srbije, krajiški pisci i slikari, a biće organizovana i sportsko-rekreativna manifestacija “Krajiški višeboj”.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.