D.I.C. Veritas

RTS, Tanjug, 18.07.2018, Zurof: Tompson nigde ne bi trebalo da bude počasni gost

Centar za lov na naciste “Simon Vizental” oštro je kritikovao učešće “zloglasnog simpatizera ustaša” Marka Perkovića Tompsona u slavlju u Zagrebu povodom dočeka hrvatske fudbalske reprezentacije.

U izjavi glavnog lovca na naciste i direktora za poslove istočne Evrope, dr Efraima Zurofa, Centar je primetio, prenosi Indeks, da je Tompson poznat po pesmama koje pozivaju na ubijanje Srba i koje su nostalgično povezane sa zloglasnim hrvatskim koncentracionim logorom Jasenovcem i pridruženim ženskim logorom Starom Gradiškom.

“Pozivanje Perkovića da peva na takvoj masovnoj proslavi, na kojoj, prema planu, nije trebalo da se pojave nikakvi političari ni izvođači, njegovim fašističkim pogledima daje se legitimitet kakav ne zaslužuju”, poručili su iz Centra uz pripadajuću poruku Efraima Zurofa.

Marko Perković, navodi Zurof, nije propustio nijednu priliku da pošalje svoje poruke mržnje i nije slučajno da se “na njegovim koncertima pojavljuju brojni ljudi u ustaškim uniformama” i/ili izvode ustaški pozdrav”.

“On nigde ne bi trebalo da bude počasni gost, ponajmanje na najvećem okupljanju u istoriji demokratske Hrvatske, na kojem se slavi izvrstan sportski uspeh. Luka Modrić možda je zaista zaslužio da bude najbolji igrač Svetskog prvenstva, ali zbog pozivanja Tompsona da peva, zaslužio je crveni karton”, zaključio je Zurof.

Perković se u ponedeljak na dočeku popeo u otvoreni autobus koji je vozio hrvatske fudbalere sa aerodroma, tvrdeći da su ga oni pozvali da im se pridruži, a nakon toga je otpevao nekoliko pesama na Trgu bana Jelačića, gde je održana centralna proslava.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.