D.I.C. Veritas

РТС, Танјуг, 24.04.2018, Грабар Китаровић: Не занимају ме реципрочне мере, већ дијалог

Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић изјавила је да је не занима које ће реципрочне мере Србија увести Хрватској због забране уласка министру одбране Александру Вулину у ту земљу, већ је, каже, занима наставак дијалога.

“Не занима ме који ће бити реципрочан одговор Србије, занима ме наставак дијалога. Србија мора одлучити како ће даље”, рекла је Колинда Грабар Китаровић.

Грабар Китаровићева је, у емисији Хрватског радија ”С председницом изван протокола”, упитана како би оценила односе две земље, након инцидента које је изазвао лидер радикала Војислав Шешељ у српском парламенту и изјава Александра Вулина, одговорила да, наравно, не може бити задовољна стањем односа две земље.

“Годинама и месецима радили смо на посети Александра Вучића Хрватској и конкретним мерама које морају ићи у циљу решавања отворених питања”, рекла је Грабар Китаровићева.

Хрвтаска председница је изразила забринутост након претње које је Шешељ упутио, а на које се, како каже, нико у Србији није осврнуо, није их осудио.

“Наравно, ја сам осудила иступ Војислава Шешеља и коментаре, мада мислим да такви ликови не треба да воде нашу политику. Шешељ и Вулин су унутрашње питање Србије, на њима је да то реше. Они су проблем Србије”, рекла је Грабар Китаровићева, пренели су хрватски медији.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.