D.I.C. Veritas

RTV, 17.11.2022, Pupovac odao poštu žrtvama Vukovara, Venci u Dunavu nemaju drugu nameru ni pomisao

VUKOVAR – Tradiciionalnim polaganjem venaca u Dunav predstavnici srpskih organizacija u Hrvatskoj odali su danas poštu svim nestalim i ubijenima u Vukovaru, Ovčari i drugim stratištima.

Delegaciju je predvodio predsednik Srpskog narodnog vijeća (SNV), poslanik i lider SDSS-a Milorad Pupovac.
Nakon polaganja venaca i paljenja sveća u vukovarskoj crkvi sv. Nikolaja, Pupovac je novinarima rekao da će predstavnici Srba ponovo biti u Koloni sećanja kada o tome budu odlučili i istakao da je njihovo prisustvo u Vukovaru danas isto kao da su u koloni.

“Upalili smo sveće za ubijene i nastradale. Najpre smo to napravili u Dunavu. Jedan venac smo bacili za žrtve srpskog porekla, drugi za žrtve hrvatske nacionalnosti. Drugi venac smo položili na Ovčari za sve koji su tamo mučki ubijeni i ovde u crkvi Sv. Nikolaja mesec dana nakon što ju je osveštao patrijarh Porfirije, kada je izrazio žaljenje za stanovnike ovog grada i Hrvata i Srba”, rekao je Pupovac novinarima.

Ove godine, kazao je, neće ponavljati ono što su već govorili.

“Greše oni koji misle da kada odlazimo na Dunav da time imamo neku drugu nameru i pomisao osim sećanja na žrtve i njihovo priznavanje”, rekao je Pupovac.

Venci su položeni u Dunav kod Veslačkog kluba Vukovar, a potom i na Ovčari. Seće su upaljene u crkvi Sv. Nikola za sve žrtve rata.

Pored Pupovca, u delegaciju su poslanik SDŠ Boris Milošević i Marica Šeatović, ispred Udruženja porodica nestalih, ubijenih i nasilno odvedenih “Protiv zaborava”.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.