D.I.C. Veritas

РТВ, Танјуг, 25.05.2019, Одржана 13. манифестација „Крушедолска звона“

КРУШЕДОЛ, НОВИ САД: Традиционална, 13. по реду манифестација, народни сабор „Крушедолска звона” одржана је данас у манастиру Крушедол.

Манифестацији је присуствовао и потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић који је изјавио да ова манифестација симболизује јединство нашег народа.

Манифестацији су присуствовали и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић и директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима Душко Ћутило, саопштено је из Покрајинске владе.

Потпредседник Милићевић је изјавио да ова црквено-народна манифестација симболизује јединство нашег народа, вољу и жељу људи који су дошли у ове крајеве у последњим ратним збивањима, да очувају своје корене, културу и традицију.

Он је нагласио да Покрајинска влада пружа пуну подршку избегличкој популацији у Војводини, кроз мере као што су стамбено збрињавање, економско оснаживање, затим кроз помоћ ученицима и студентима из избегличких и расељеничких породица.

„У Војводини и даље имамо 13.000 људи који у формалном смислу имају избеглички статус. Нећемо стати са том подршком докле год у потпуности, све оне наше суграђане који су се определили да живе у Србији и Војводини, апсолутно не интегришемо у наше друштво”, истакао је Милићевић.

Манифестацију „Крушедолска звона” организовала је Асоцијација избегличких и других удружења Срба из Хрватске, заједно са Завичајним клубом „Славонија” из Инђије уз благослов Епархије сремске.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.