D.I.C. Veritas

“Slobodna dalmacija”, 08.02.2012. Milankoviću i Bošnjaku uskoro suđenje za ubojstvo 24 srpska civila

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Osijeku odbilo je 7. veljače prigovor prvooptuženog Vladimira Milankovića i drugooptuženog Drage Bošnjaka, obojice iz Siska, protiv optužnice Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku.

Županijsko državno odvjetništvo optužuje dvojicu bivših policajaca iz Siska za kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva iz članka 120. stavak. 1. OKZRH, na štetu više građana Siska.

Optužnica je ovim rješenjem stupila na pravnu snagu i uskoro će biti zakazana glavna rasprava. Prigovori protiv optužnice su odbijeni kao neosnovani.

Prije stupanja optužnice na snagu, Vrhovni sud RH je odbio kao neosnovane žalbe ove dvojice optuženika, protiv rješenja Županijskog suda u Osijeku o produljenu pritvora nakon podignute optužnice.

Pritvor protiv Milankovića i Bošnjaka je određen zbog posebno teških okolnosti kaznenih djela koja im se stavljaju na teret. Obojica su u pritvoru od lipnja prošle godine.

Optužnica osječkog Županijskog državnog odvjetništva tereti Milankovića i Bošnjaka za ratni zločin, odnosno ubojstvo 24 civila srpske nacionalnosti tijekom 1991. i 1992. godine.

Osim Milankovića i Bošnjaka za isto kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog pučanstva u Sisku bio je osumnjičen i Đuro Brodarac, ratni zapovjednik PU Sisačko-moslavačke, ali je postupak protiv Brodaraca obustavljen zbog njegove smrti u pritvoru osječkog suda, u srpnju prošle godine.

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.