D.I.C. Veritas

Tjednik Novosti, 18.05.2012., Šta je Bajiću Bajić?

U prvom procesu, gdje mu se sudilo za bijega, Bajiću je bilo dosuđeno šest godina zatvora, a novu kaznu od četiri i pol zaslužio je kooperativnošću na suđenju – kako je protumačeno – ali i iskazom žaljenja zbog smrti dviju žrtava. Da je bio uvjerljiviji, da je pustio koju suzu, mogao se valjda izvući i s kakvom uvjetnom kaznom.

Miljenko Bajić svejedno nije priznao zlodjelo, dok se ranije kolega mu Josip Bikić uz priznanje okitio smanjenjem sa šest na četiri godine, također nakon bijega i ponovljenog suđenja. A u bijegu su i dan-danas još dva kapoa iz Lore, Tomislav Duić i Emilijo Bungur. Ne treba sumnjati da će jednom, nakon obnove procesa u kojoj će vitezovi surađivati s tzv. institucijama pravne države, i njima biti smanjene prvotne kazne s osam, odnosno šest godina zatvora.

Utoliko je važno pitanje postavljeno u komentarima na gornju vijest, na T-portalu: “Šta je ovome Mladen Bajić?”

Pa, ništa rodbinski. No upravo je bivši vojni, a sadašnji glavni državni tužitelj, prema tvrdnjama bivšeg zapovjednika šibenske vojne policije Marija Barišića i aktivista za ljudska prava Tonča Majića, propuštao valjano reagirati na zločine u toku i kasnije se bavio opstrukcijom istraga te daljnjih postupaka.

 

AUTOR: Igor Lasić

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.