D.I.C. Veritas

Спутњик, Index.hr, DIC Veritas, 12.06.2020, Не штеде ни децу: Навијачи загребачког „Динама“ са усташким обележјима прете Србима у Хрватској [Twitter]

Навијачи загребачког Динама поново прете Србима у Хрватској, објавило је Српско народно веће. Упутили су  претње женама и деци усред Загреба, носећи усташка обележја.

Српско народно веће (СНВ) објавило је на свом званичном Твитер налогу фотографију са непримереном поруком навијача Динама на загребачким улицама, у којој се помињу српске жене и деца, пренео је Танјуг.

Порука навијача је „Ј……о српске жене и дјецу”, где је слово у речи „дјецу“ у облику усташког слова „У“.

Група младића носила је и заставе ХОС, паравојне формације из ратова деведесетих, која баштини хрватскуусташку традицију.

Уз фотографију, СНВ је објавио наслов: „Загребачким улицама руља мог живота тече“.

Index.hr, који извештава о овом догађају, наводи да је фотографија снимљена у Кутошијанској улици у Загребу, око 500 метара од најближе полицијске станице. Првобитно ју је на својој ФБ страници објавио фоторепортер Никола Шолић, који је снимио у раним јутарњим сатима.

Index.hr наводи да је загребачкој полицији послао питање о овом догађају и да ће објавити, чим добију, одговор о даљим корацима.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.