D.I.C. Veritas

Srbi.hr, 06.08.2019, Ustaško-nacistički grafiti osvanuli u Polači treći put ove godine [Foto]

Već treći put od početka godine, za sada nepoznati počinioci ispisali su grafite sa ustaško-nacističkom ikonografijom u Polači.

Prvi grafit sa slovom „U“ osvanuo je na spomeniku borcima i žrtvama fašističkog terora iz Drugog svetskog rata neposredno uoči pravoslavnog Božića, dok je zadnjih dana juna na polačkom autobuskom stajalištu osvanuo natpis „Mi Hrvati ne pijemo vina, nego krvi četnika iz Knina“.

Srbi.hr, 06.08.2019, Ustaško-nacistički grafiti osvanuli u Polači treći put ove godine Foto: Srbi.hr

 Dva dana nakon proslave „Oluje“ u Kninu, na meti se ponovo našao spomenik poginulim borcima iz Drugog svetskog rata i žrtvama fašističkog terora u Polači, na kojima su ispisana dva simbola stradanja – slovo „U“ i nacistički simbol, takozvana „svastika“.

Meštani Polače kažu kako nisu uplašeni, ali im nije svejedno zbog učestalog ponavljanja ovakvih incidenata. Za prethodne incidente nisu pronađeni počinioci, a poruka, koja im je po treći put poslana ove godine, više je nego jasna.

Polački Srbi, iako većinom u podmaklim godinama i malobrojni, još uvek nekome predstavljaju smetnju. Sve dok nadležni organi ne pronađu počinioce, što se u dosadašnja dva slučaja nije desilo, veruju da će se ovakve stvari i dalje ponavljati.

 

Vaska Radulović

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.