D.I.C. Veritas

Srbija Danas, Srpski telegraf, 16.07.2019, “Olinjali” hrvatski režiser snimio film o RATNOM ZLOČINCU GOTOVINI: Za KOLINDU bili “VELIČANSTVENI DANI” kada su se UBIJALI SRBI!

Srceparajuće izjave Kolinde Grabar Kitarović o filmu “General”, koji se bavi Antom Gotovinom i njegovom ulogom u proterivanju Srba iz Krajine i zločinima u akciji “Oluja” nisu iznenadile Savu Štrpca, predsednika “Veritasa”.

 Novo filmsko čedo vremešnog hrvatskog režisera Antuna Vrdoljaka rađeno je po dobro poznatoj ideološkoj matrici i ni za milimetar ne odstupa od stavova hrvatske države, koja je dala tri miliona evra za snimanje “Generala”.

- Po onome što sam pročitao u hrvatskim medijima, film podseća na ostvarenja iz staljinističkog perioda, suvoparan je i siv. Ovo je još jedan način Hrvatske da svetu predstavi svoju stranu istine, pa bi bilo iluzorno očekivati da će Kolinda reći bilo šta drugo od onoga što je rekla – rekao je Štrbac.

“General” je rađen po holivudskom receptu, sve je crno ili belo, Srbi su loši momci, a glavna uloga poverena je Vrdoljakovom zetu Goranu Višnjiću.

- Dobro mi je poznat rad Antuna Vrdoljaka, koji je ovakvu vrstu filmova snimao još sedamdesetih godina. Sada sa posebnom strašću radi ideološke filmove po diktatu države. Ali, znajući njegovu prošlost i političku ostrašćenost protiv Srba, to me ne iznenađuje – ističe Štrbac i dodaje da je “General” samo još jedan u nizu hrvatskih pokušaja revizije istorije.

Da podsetimo, hrvatska predsednica je izjavila da je film doživela “vrlo emotivno” i prisetila se da je radila u Ministarstvu spoljnih poslova, gde su “imali pune ruke posla pre i nakon akcije “Oluja”, pripremajući pritom teren za međunarodnu zajednicu”.

- Dobro se sećam tih trenutaka, bili su to veličanstveni dani, nešto neopisivo, izjavila je, sećajući se “Oluje” Grabar Kitarovićeva.

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.