D.I.C. Veritas

Srbija danas, Večernje novosti, 01.09.2017, DA LI ĆE PRAVDA POBEDITI?! Kanađani spremaju tužbu protiv Hrvatske za GENOCID nad Srbima

Ovaj sud je sudio i za genocid nad Indijancima

Srbija bi mogla da tuži Hrvatsku zbog genocida nad svojim narodom četrdesetih godina prošlog veka i zbog toga što se genocid ponovio devedesetih. Uskoro ću vašim građanima na raspolaganje staviti svoju mrežu sudova (International Commn Law Court of Justice – ICLCJ) koja funkcioniše od 2010. i okuplja pravnike iz 21 zemlje.

Ovaj sud je sudio i za genocid u Kanadi nad Indijancima i posledica toga je da je vlada u Otavi, u posebnoj deklaraciji u parlamentu, priznala da je izvršila kulturni genocid nad Indijancima.

Ovako, govori teolog Kevin Anet, bivši protestantski sveštenik poreklom iz Irske, koji je postao planetarno popularan dokazavši da su od 1832. britanska kruna i Katolička crkva počinile genocid nad domicilnim urođeničkim plemenima u Kanadi, koji je trajao sve do početka ovog veka. Čovek sa dvostrukom nominacijom za Nobelovu nagradu za mir 2013. i 2015. tvrdi da se pogrom nad Indijancima, baš kao i mnogo godina kasnije nad Srbima, vršio „na istim doktrinarnim vatikanskim dokumentima“ do kojih je, kako tvrdi, tim koji predvodi došao u biblioteci u Rimu.

– Prvi put za sudbinu srpskog naroda u 20. veku sam čuo od Jovanke Sovilj, poreklom iz Like, koja je emigrant u Kanadi. Obrazac genocida nad vašim narodom u Hrvatskoj isti je kao i sa Indijancima. Recimo to ovako: jezik je deo duše naroda. Kada posmatrate genocid bilo gde u svetu, prvo što imperija čini jeste da jezik uništi. Kada pokušate narodu da oduzmete jezik, napadate Boga tog naroda. Tako je Kanada napravila zakon da je zločin govoriti na jeziku urođenika. Da li se to događalo i događa u Hrvatskoj četrdesetih i danas – da! Zatim je usledilo ostalo. Genocid je prihvatljiva politika crkve i države. Prva faza je istrebljenje naroda, drugi aspekt je sakriti zločin, odnosno pisati istoriju i objaviti je drugačije i treća – uključiti žrtve zločina u novi identitet. Da li vam zvuči poznato?

Kako zamišljate suđenje Hrvatskoj za genocid?

– Sa organizacijom suđenja krenućemo od septembra. Postoji obilje dokumenata i dokaza o događanjima na teritoriji NDH tokom Drugog svetskog rata, kao i o događanjima devedesetih. Ljudi, pravnici uključeni u rad ICLCJ, preneće sva svoja iskustva u Srbiju, a srpski pravnici su ti koji treba da napišu optužnicu, dovedu svedoke… Vi Srbi morate razmisliti i o tužbi protiv NATO za bombardovanje 1999. To je bio nečuven varvarizam za koji odgovorni nisu procesuirani.

U dokazivanju namere genocida kod Katoličke crkve pozivate se na vatikanska doktrinarna dokumenta?

– Prema Romanusu pontifikusu, koji je na snazi od 1455. i Interkarakteri iz 1493, svako ko nije katolik nema pravo da živi niti pravo na zemlju kao ni pravo na odbranu sebe. U ovim dokumentima katolički kraljevi se obavezuju da osvoje pagane i saracene i to dolazi iz zakona donesenih zbog Krstaških ratova. Prema njima, institutom „indulgencije“ se opraštaju svi grehovi počinjeni u ime katoličanstva. Čak se poručuje „krstašima“ da će se čineći zločine protiv drugih vratiti u prvobitno stanje blaženstva.

Tvrdite da su ova dokumenta i dalje važeća?

– Ima li boljeg dokaza za to nego što su reči današnjeg pape Franje koji je nedavno, obraćajući se Amerikancima, rekao da dela katoličkih misionara na severnoameričkom kontinentu treba i danas da ih nadahnjuju. Samo na plantažama trske u Kaliforniji katolički kler je pobio hiljade urođenika koji su tamo radili u najtežim uslovima.

Na suđenju za genocid protiv kanadske vlade i ujedinjene Katoličke i Anglikanske crkve u toj zemlji, sud i 58 porotnika u Briselu su osudili trideset osoba…

– Među optuženima su bili tadašnji papa Benedikt, Jozef Racinger, bivši kardinal Tarcisio Bertone, Elizabeta II od Vindzora (kraljica Britanije) i kanadski premijer Stiven Harper. Pošto je presuda na 25 godina zatvora doneta februara 2013. godine, tadašnji papa Jozef Racinger i tri kardinala podneli su ostavke. Prethodno ih je vlada Španije obavestila da bi mogla uhapsiti Benedikta ako bi stupio na njeno tlo zbog dokaza o njegovoj umešanosti u trafiking i zlostavljanje dece, koji su podneti na samom suđenju.

Na suđenju iz 2012. osuđena je britanska kraljica?

– Vatikan i Engleska kruna proglašeni su za transnacionalne kriminalne institucije prema međunarodnom pravu. Osuđeni su za izvršenje ili prikrivanje zločina protiv čovečnosti i učestvovanje u kriminalnoj zaveri za njegovo sprovođenje. Engleska kraljica je osuđena i zbog svoje vodeće pozicije nad crkvom i kanadskom vladom koji su počinili ove užasne zločine.

Kako ste počeli da izučavate genocid?

– Sve je počelo 1992. kada sam kao protestantski sveštenik dobio nameštenje na zapadnoj obali Kanade u Port Alberniju. Tada je otpočeo moj rad sa urođeničkim narodom i počeo sam da dobijam informacije i direktno sagledavam šta je pravi uzrok visokog procenta zavisnosti od droge, visoke stope samoubistava i nasilja u porodici među urođeničkom populacijom. To je direktna posledica života u crkvenim školskim internatima za Indijance u koje su deca odvođena nakon otimanja od roditelja. O zločinima prema indijanskoj populaciji u Kanadi svedoči moja knjiga „Više nije skriven: Genocid u Kanadi, prošlost i sadašnjost“, kao i moj film „Nepokajnici“, snimljen 2006, u kome indijanski urođenici svedoče o godišnjoj stopi smrtnosti od 50 odsto dece koja su pohađala katoličke i anglikanske škole za Indijance, kao i organizovanom nestanku, torturi, eksploataciji i ubistvima žena i dece na zapadnoj obali Kanade.

 Šta se dogodilo posle vaših knjiga i filma?

– Film je 2006. nagrađen u Njujorku na najprestižnijem filmskom festivalu posvećenom ljudskim pravima, da bi potom počeo moj progon i lov na ljude, Indijance, koji se pojavljuju i svedoče. Od desetine njih koji su pričali pred kamerama, danas je živo njih dvoje! Mnogi su umrli pod čudnim okolnostima. Ja sam u protestantskoj crkvi raščinjen… Ipak, preživeo sam. Godine 2010. sa grupom nezavisnih intelektualaca, sudija, pravnika, napravio sam prvi Tribunal za zločine crkve i države i sada naš centar broji više od 800 ljudi.

Koliko je realno jaka mreža sudova koju ste osnovali?

– Svrha ITCCS sudova je da objedine preživele u genocidu i da formiraju snažan politički, duhovni i pravni pokret za ukidanje Vatikana i vlada odgovornih za istorijske i tekuće zločine protiv čovečnosti. Originalna „ITCCS federacija“, ustanovljena u Irskoj 2010, sastavljena je od sudova iz Irske, Engleske, SAD, Kanade i Italije, uključujući i organizacije „Zaboravljene žrtve“ (Antrim, Irska), „Prijatelji i rođaci nestalih“ (Kanada) i „Ujedinjeni protiv crkvenog terora“ (SAD)…

Kažete da su brojni svedoci vaših istraživanja postradali, vi ste živi…

– Ne znam koliko sam živ. Da bih ovo radio jedan deo mene je morao da umre. Imao sam i ja neobjašnjive udese kolima, ali koliko sada slutim, ostavili su me da živim da od mene ne prave mučenika.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.