D.I.C. Veritas

Srbija.gov.rs, 22.06.2023, Подршка организацијама цивилног сектора које се баве питањем избеглица

Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије потписао је уговоре са 19 удружења на основу Јавног позива који је расписао 5. маја ове године, чиме се помаже рад удружења/организација цивилног друштва од значаја за популацију избеглица, интерно расељених лица, тражилаца азила и повратника по основу споразума о реадмисији.

За реализацију јавног позива обезбеђена су средства у укупном износу од осам милиона динара, којима ће бити финансирани програми рада удружења и рад са самим корисницима.

Комесарка за избеглице и миграције Наташа Станисављевић истакла је да ће Комесаријат наставити да пружа подршку организацијама цивилног сектора чији су програми усмерени на унапређење положаја избеглица, интерно расељених лица, тражилаца азила и повратника по основу споразума о реадмисији.

То ће, како је навела, бити учињено кроз пружање подршке у остваривању њихових права, подизање свести јавности о проблемима и препрекама са којима се они суочавају, али и обележавањем датума од значаја за корисничку популацију.

Минимални износ средстава по програму износи 70.000 динара, a максимални 700.000 динара. Средства ће бити реализована у најдужем трајању до 6 месеци, а програм не може трајати дуже од 31.12.2023. године, прецизира се у саопштењу.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.