D.I.C. Veritas

SrbijaDanas.com, 28.10.2018, Vukovarom se šetaju zločinci, ali hrvatski: Jovanu su ubili oca samo zato što je Srbin! Niko nije odgovarao

Jovan Jakovljević imao je 51 godinu kada je 29. juna 1991. godine mučki ubijen u svojoj kući u Vukovaru, na tadašnjem Trgu Slavije bb, u ulici koja se danas zove Vatikanska

Bilo je to prvo ubistvo u Vukovaru 1991. godine, a koje se može staviti pod zločin Hrvata nad Srbima, iako se službeno za početak borbenih delovanja u ovom gradu uzima 25. avgust 1991. godine.

Njegove ubice, kao i naručitelji ubistva do danas nisu privedeni pravdi, a Slobodan Jakovljević (50), Jovanov sin, koji danas ima godina koliko i njegov otac u trenutku smrti, njegova majka Zorka i pet godina mlađi brat Zoran još uvek čekaju epilog istrage.

- Moj je otac ubijen samo zato što je bio Srbin i to Srbin koji je u Vukovaru nešto značio s obzirom na to da je bio direktor na odeljenju sporta u Veleprometu pa je bio poznat u fudbalskim i lovačkim krugovima, ne samo u Vukovaru nego na području cele Jugoslavije. Nikome nije pravio probleme, niti je on imao do tada bilo kakvih problema, a na kraju su mu bez suda presudili naši susedi. Njegovo ubistvo bila je poruka Srbima da nemaju šta više da traže u Vukovaru, ali je poslužilo i kao način da se stvari u našem gradu dodatno zakuvaju – uveren je Slobodan Jakovljević, koji dan-danas živi u Vukovaru i ne odustaje od potrage za istinom o smrti svoga oca.

Jakovljević je još u vreme procesa mirne reintegracije krenuo u akciju pronalaska počinitelja i naručitelja ubistva svog oca. Prvo je od prelazne policije tražio odgovore o tome što je utvrđeno istragom 1991. godine.

Kako Jakovljević kaže, išao je i do Strazburga, ali ništa nije uspeo da reši, a ispostavilo se da 1991. godine nije bilo nikakve istrage. On misli da ni dan danas nema interesa da se reši to ubistvo, kao i sva ostala ubistva Srba u Vukovaru i celoj Hrvatskoj.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.