D.I.C. Veritas

Srbijadanas, informer, 11.04.2018, Još jedan Srbin žrtva strašne nepravde: Kapetana Dragana ubijaju u hrvatskom zatvoru, OVO JE NJEGOVO STANJE!

Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan Dragan ozbiljno je bolestan i životno ugrožen u hrvatskom zatvoru zbog nehumanih uslova koji tamo vladaju, upozorava njegov advokat Goran Cvijetić!

Cvijetić kaže da je Vasiljković preživeo ozbiljan srčani udar i dobio dijabetes, kao i da ima problema sa vidom zbog katarakte.

Sagovornik tvrdi da u splitkom zatvoru namerno zapostavljaju zdravlje Vasiljkovića.

- Draganu se zdravlje sve više pogoršava. Sada je dobio kataraktu na jednom oku, pa su mu juče širili zenice i ovih dana trebalo bi da ide na operaciju. Prethodno je imao ozbiljan srčani udar, a potom su mu otkrili dijabetes. O svemu ovome obavešten je i Komitet Ujedinjenih nacija za ljudska prava, ali on i dalje ćuti i ne preduzima ništa. To je velika sramota! – upozorava Cvijetić.

Vasiljković je 26. septembra 2017. godine oduđen na 15 godina zatvora zbog navodnih ratnih zločina u Hrvatskoj počinjenih 1991. i 1993. godine na šta se žalio. Proglašen je krivim za zlostavljanje zatvorenika na Kninsoj tvrđavi i napad na policijsku stanicu u Glini.

Vasiljković je 2006. bio uhapšen u Australiji, da bi 2015. bio izručen Hrvatskoj.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.