D.I.C. Veritas

СРНА, 02.09.2021, Сценариста филма Дара из Јасеновца најављује филм о Олуји

БЕОГРАД, 2. СЕПТЕМБРА /СРНА/ – Сценариста филма “Дара из Јасеновца” Наташа Дракулић најавила је снимање филма о “Олуји”, највећем етничком чишћењу у Европи послије Другог свјетског рата, за који је рекла да ће се бавити обичним људима.

“Вољела бих да то буде филм о обичним људима, о мом комшији који је, када је кренуо у избјеглиштво, ставио у кесу земљу са гроба свог сина да би дио њега понио у непознато”, рекла је Дракулићева, чија је књига “Дара из Јасеновца” недавно објављена.

На континуиране покушаје ревизије историје, минимизирање броја јасеновачких жртава, Дракулићева је рекла да српски народ мора да одговори снимањем филмова, серија, реиздањима књига које говоре о страдању у Јасеновцу и враћањем те теме у уџбенике историје.

Дракулићева је рекла да је дугогодишње потискивање истине о Јасеновцу учинило да се деси “Олуја”.

“Да смо расчистили са Јасеновцем, можда “Олује” не би било”, рекла је Дракулићева за Телевизију “Хепи”, те додала да ће се “Олуји” исцрпно посветити.

Говорећи о свом књижевном дебију, она је рекла да је у неколико наврата пожељела да одустане, али да јој је драго што је књига “Дара из Јасеновца” сада доступна читаоцима и што ће аутентичне судбине ликова које су гледаоци видјели у филму читаоци моћи додатно упознати.

Сав приход од књиге, која је изашла у издању “Вукотић медије”, Дракулићева ће поклонити преживјелим логорашима.

 

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.